Podeli vest

Na predlog Prvog osnovnog javnog tuzilastva u Beogradu, sud je odredio pritvor Igoru Miloševiću zbog sumnje da je ugrožio sigurnost dve novinarke koje su radile intervju sa njim.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Sud suđenje
Foto: Pixabay

Sud je odredi Miloševiću pritvor do 30 dana, potvrđeno je Tanjugu u tužilaštvu.

Milošević je danas izneo svoju odbranu i negirao izvršenje krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti.

Nakon toga zamenik tuzioca je predlozio sudu da se u odnosu na osumnjičenog odredi pritvor zbog opasnosti da nece biti moguće obezbediti njegovo prisustvo u postupku, zbog okolnosti koje ukazuju da bi mogao uticati na svedoke koji tek treba da budu ispitani, kao i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao uciniti delom kojim preti, a sve to uzimajuci u obzir njegovu raniju visestruku osuđivanost.

Takođe, radi provera navoda krivične prijave tužilastvo će ispitati oštećene, eventualne druge svedoke, zatim će narediti komisijsko psiholosko-psihijatrijsko veštačenje osumnjičenog na okolnost njegove uracunljivosti,a potom ce doneti odluku.

Milošević je uhapšen 30.septembra kada mu je po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određeno zadržavanje do 48 sati.

Tužilaštvu je u petak dostavljena krivična prijava protiv Miloševića od strane nezavisnih dnevnih novina “Informer” , u kojoj je precizirano da je 27.septembra izvršeno krivično delo ugrožavanje sigurnosti na štetu novinarki koje su vodile razgovor sa njim, saopštilo je tužilaštvo.

Milošević je više puta osuđivan zbog silovanja i on je pre par dana, nakon što je odslužio kaznu od 15 godina, izašao iz zatvora.

Nekoliko dana kasnije Informer je objavio intervju sa njim.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: