Podeli vest

Hodočasnici koji su pristigli na hadž u Saudijsku Arabiju ove godine moraju da za nedeljni boravak izdvoje bar 6.400 evra, što je značajno više nego prethodnih godina.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/AP Photo/Amr Nabil

Palestinac Abu Rahal je izabrao najjeftiniji paket koji podrazumeva put u Saudijsku Arabiju drumskim putem i deljenje hotelske sobe sa drugim hodočasnicima i smatra da su cene i mogućnosti smeštaja “sramne”, prenosi Rojters.

On navodi da su prošle godine hodočasnici plaćali istu cenu za paket koji uključuje put avionom u Saudijsku Arabiju. Hadž je obaveza svih muslimana koji su fizički i finansijski sposobni za putovanje i koju moraju da obave jednom u životu, a očekuje se da će ove godine u Saudijsku Arabiju pristići oko 2 miliona ljudi.

Hodočasnici ostavljaju Rijadu značajnu sumu novca za put, smeštaj, takse i poklone, koji predstavljaju nemali izvor prihoda za Saudijsku Arabiju.

Rijad je 2019. godine zaradio oko 11 milijardi evra od 2,6 miliona hodočasnika koji su tokom hadža posetili Meku i Medinu i od 19 miliona ljudi koji su posetili Kabu tokom hodočašća umra, navodi britanska agencija.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: