Podeli vest

Beogradska rok grupa Van Gogh, ukrajinski elektro dvojac Artbat, regionalna trep senzacija Senidah, Crni petak & Laku, kao i zvezda dens scene Indira Paganoto, prva su imena za deveto izdanje muzičkog festivala “Sea Dance”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

MUZIKA KONCERT
Foto: Shutterstock ilustracija

“Sea Dance” se održava od 18. do 20. avgusta u Budvi, na plaži Buljarica.

Turistička organizacija opštine Budva i direkcija Exita danas su organizovali konferenciju za medije gde su premijerno objavili sve važne pojedinosti upravo o devetom Sea Dance festivalu i predstavili navedene grupe izvođača koji će ovog leta sa mnogim crnogorskim di – džejevima i izvođačima nastupiti na budvanskoj plaži Buljarica.

Na štandu Turističke organizacije opštine Budva, u Hali 1 Beogradskog sajma, u okviru 44. Međunarodnog sajma turizma, govornici su danas bili – Milo Božović, predsednik Opštine Budva, Dušan Kovačević, osnivač i direktor Exitove festivalske grupacije i rok muzičar Zvonimir Đukić Đule, lider grupe “Van Gogh”.

“Sea Dance ima veoma značajnu poziciju u našoj festivalskoj familiji, jer je to prvi festival sa kojim je Exit iskoračio ne samo van granica Srbije, već i van Petrovaradinske tvrđave, i naravno da je bilo najprirodnije da se spustimo na Jadran, i to gde bi drugo nego na bratsku Crnu Goru. I to baš u grad, pobratim Novom Sadu – Budvi”, istakao je danas Dušan Kovačević, osnivač, direktor i selektor programa Exita i svih festivala u velikoj grupaciji ove produkcije i organizacije.

Nagrađivani Sea Dance festival svake godine okuplja obožavaoce iz preko 50 zemalja iz celog sveta i impresivan sastav od više od 100 traženih međunarodnih muzičkih zvezda. Proglašen za najbolji evropski festival srednje veličine, Sea Dance se mnogo dokazao u poslednjih nekoliko uspešnih godina. Prvi čovek Exita i Sea Dance-a je podsetio da su 2014. godine pokrenuli prvo izdanje festivala u Budvi, što je za njih bio veoma hrabar iskorak, jer su izveli nemoguću misiju.

“Tada je bio samo jedan dan pauze izmedju Exita i Sea Dance festivala, prava luda vožnja i organizacija, ali on je zaživeo, devet godina je prošlo. Verujem da ti ljudi koji su bili u nekim dvadesetim, sada su u tridesetim godinama, možda sa porodicama dolaze u Budvu i tokom cele godine. To pokazuje veliki značaj koji omladinski turizam ima i svakako je jedan od najznačajnijih grana svetskog turizma, jer drži više od četvrtine ukupnog turističkog prometa”, naveo je Kovačević, i dodao da je opština Budva prepoznala taj ogroman potencijal.

Na taj način, prema njegovim rečima, uticaj ovog morskog festivala pretežno dens i elektronske muzike se širi tokom samog trajanja, ali uspevaju u tome i da se “posledice preliju i kroz celu sezonu”.

On je najavio da imaju u planu još neke razne projekte koji su još uvek u razvoju.

“Ove godine, na devetom izdanju uspeli smo zaista da animiramo sjajne zvezde koje privlače neke nove klince, i sa ponosom ću reći da smo zakazali dolazak dva najznačajnija izvođača elektronske scene. Prvi je Artbat, ukrajinski duo, koji je zaista u poslednjih nekoliko godina broj jedan ili u samom svetskom vrhu. Prošle godine su zatvorili Exitovu Dance Arenu, koja važi za najznačajniju elektronsku binu na svetu, što sasvim dovoljno govori o njihovom statusu”, podsetio je Kovačević, te naglasio da su elektronska muzika, hip hop i rokenrol danas tri najpopularnija muzička pravca.

Sa druge strane, kako je otkrio Kovačević, od hedlajnera stiže i Indira Paganoto, mlada di -džej zvezda iz Španije, koja je naslednica zvuka izvođačice Ameli Lens, ili Nine Krevic od izdanja 2022, i tog stila muzike.

“Indira je jedno ime koja je u velikom usponu, bukvalno u samom vrhu svetske tehno scene. Pored elektronike, biće tu i najjača regionalna trep postava na čelu sa Senidom, a da gitara ne bi ostala samo na mojoj majici, za to će se pobrinuti naš brat Đule iz grupe “Van Gogh”, zaključio je predsednik grupacije svih Exit festivala Dušan Kovačević.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: