Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da očekuje da će u 2025. godini prosečna plata u Srbiji biti 1.000 evra i dodao da ispunjeni ciljevi pokazuju između ostalog i poštovanje prema garađanima.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/

“Očekujem da u 2025. prosečna plata u celoj Srbiji bude 1.000 evra, što znači u Novom Sadu da ide na 1.300, u Beogradu na 1.350. To očekujem već do kraja 2025. Očekujem za celu Srbiju toliku prosečnu platu. To smo rekli i u planu je ‘Srbija 2025′”, rekao je Vučić nakon otvaranja fabrike Kontitental u Novom Sadu odgovarajući na pitanje novinara o rastu plata i kakva su mu očekvianja u budućnosti. To ćemo postići i uspeti, a nivo javnog duga se neće podići iznad 60 dosto u odnosu na BDP, kazao je Vučić.

“To je ispunjenje rezultata i obećanja i pokazivanje poštovnja prema građanima”, naglasio je predsednik.

“Možete da me volite ili ne volite, smejali ste mi se kada sam to rekao pre tri godine, sprdnju pravili u lažnim stručnim časopisima, hoće li to da bude istina, e sada vidite da je istina i nije im više do sprdnje”, rekao je predsednik i ocenio da Srbija ide napred – ide brzo ali mora jače i brže. Dodao je da nije zadovoljan infrasturkutrom.

“Više radimo mi nego drugi ali i dalje nije dovolnjno, mora enegičnije, snažnije brže, efikasnije”, rekao je Vučić i dodao da ga “ubiše” praznim pričama o tome kako nešto ne može. Ocenio je da su ljudi koji ovde rade resurs Srbije.

“Naučili su kako se radi u najmoćnijim kompanijama, postali su odgovorni, ozbiljni, posvećeni, ne kažu da rade tri dana nedeljno pa da kukaju, već da rade pet dana, puno radno vreme na ozbiljan i odgovoran način, za vrlo pristojna primanja”, kazao je predsednik.

To je budućnost Srbije, i to je ono što moramo da radimo, rekao je Vučić i dodao da ćemo se u maju, junu, ponovo radovati u Novom Sadu kada Japanci otvore kompaniju.

Najavljujući planove za Novi Sad u narednom kraćem periodu, dodao je da se može očekivati da glavni grad Vojvidine bude proporcionalno bogatiji od Beograda. Vučić je to rekao odgovarajući na pitanje novinara koliko kompanija poput Kontitnetala, i ostalih visokotehnoloških koje su počele da rade širom Srbije, doprinose dolasku novih investitora.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: