Podeli vest

Pre 25 godina na današnji dan princeza Dajana, bivša supruga princa Čarlsa i majka prinčeva Vilijama i Harija poginula je u saobraćajnoj nesreći u Parizu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Princeza Dajana
Tanjug/ AP Photo/Alastair Grant

Njeni poštovaoci obeležili su u Parizu godišnjicu smrti polaganjem cveća i porukama koje su ostavljali u blizini mesta na kojem je princeza poginula, preneo je Rojters.

Cveće i fotografije princeze Dajane krase danas i Plamen slobode u Parizu, repliku baklje Kipa slobode koja je postala njen nezvanični spomenik u francuskoj prestonici.

Princeza Dajana, jedna od najomiljenijih i medijski najpraćenijih žena svog vremena, poginula je u saobraćajnoj nesreći 31. avgusta 1997. godine u Parizu.

Majka prinčeva Vilijama i Harija i egipatski milioner Dodi al Fajed stradali su kada je vozač “mercedesa”, u kojem su se nalazili, udario u stub u jednom tunelu u Parizu.

Imala je 36 godina kada je poginula.

U sudskoj istrazi utvrđeno je da su pogibiji doprineli paparaci, koji su jurili za parom na motorima, činjenica da je vozač bio u alkoholisanom stanju, kao i to što Dajana i Dodi nisu bili vezani pojasevima.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: