Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa kongresmenom Sjedinjenih Američkih Država Majklom Tajnerom i specijalnim izaslanikom Ujedinjenog Kraljevstva za Zapadni Balkan Stjuartom Pičom.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vučić
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa kongresmenom SAD Majklom Tarneroom i specijalnim izaslanikom Ujedinjenog Kraljevstva za Zapadni Balkan Stjuartom Pičom.

U razgovoru sa kongresmenom SAD Majklom Tarnerom istakao da Srbija ulaže ogroman napor u dijalog uz posredovanje EU, kao jedini pravi put za postizanje održivog dogovora sa Prištinom i rešavanje kriznih situacija izazvanih jednostranim potezima tamošnjih vlasti.

On je naglasio da je to u skladu sa politikom mira i stabilnosti u regionu, koju Srbija vodi, čemu doprinos daje i kroz poštovanje Dejtonskog sporazuma i integriteta Bosne i Hercegovine, uključujući i integritet Republike Srpske u okviru BiH, saopštila je pres služba predsednika.

Tarner je rekao da veoma ceni liderstvo predsednika Vučića i njegovu ulogu u održavanju mira i stabilnosti u regionu, kao i to da je impresioniran ekonomskim rezultatima Srbije.

On je konstatovao da je svaki put kad dođe u Srbiju vidljivo veće približavanje naše zemlje Evropskoj uniji. Takođe je pohvalio Otvoreni Balkan kao važnu inicijativu za regionalnu saradnju.

Vučić je istakao i da je Srbija posvećena što sadržajnijoj saradnji sa američkom administracijom, te da je unapređenje odnosa Srbije i SAD od najvećeg značaja, posebno u oblasti ekonomije. Takođe, konstatovao je da je robna razmena između dveju zemalja na rekordnom nivou i da će prvi put da pređe 1,2 milijarde dolara.

Vučić je zahvalio na kontinuiranoj podršci Vašingtona putu Srbije ka punopravnom članstvu u EU, na kome vredno radimo uz neophodne reforme.

Vučić i Tarner su konstatovali da saradnja sa Nacionalnom gardom Ohaja daje snažan podsticaj sveukupnim odnosima Srbije i SAD.

Predsednik Srbije je danas razgovarao i sa specijalnim izaslanikom Ujedinjenog Kraljevstva za Zapadni Balkan Stjuartom Pičom.

“Dobar razgovor sa specijalnim izaslanikom Pičom, o aktuelnim svetskim i regionalnim temama, kao i o unapređenju bilateralnih odnosa Srbije i UK”, napisao je Vučić na Instagram profilu “Budućnostsrbije” i dodao:

“U godini u kojoj se navršava 185 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između naše dve zemlje, istakao da je Srbija opredeljena za intenziviranje srpsko-britanske saradnje, posebno ekonomske, u kojoj ima mnogo neiskorišćenih mogućnosti”.

Da podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da, bez obzira na optimistične izjave nekih evropskih predstavnika, trenutno ne vidi rešenje po pitanju tablica na KiM i da će Priština svakako od 1. septembar nastaviti sa svojom kampanjom i pokušati da natera Srbe da promene tablice na svojim vozilima.

Predsednik je rekao da ga u vezi sa dijalogom Beograda i Prištine očekuje niz važnih sastanaka.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: