Podeli vest

Ministar za rad, zaposljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković položio je danas venac na Spomenik neznanom junaku na Avali, povodom obelezavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

SELAKOVIĆ
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ bg

Selaković, izaslanik predsednika Srbije, zatim se upisao u spomen-knjigu u kojoj je napisao da je “pobeda slavne srpske vojske u Velikom ratu nemerljiv doprinos moralnom i istorijskom kapitalu srpske nacije i jedan od temeljnih osnova da sebe i svoje pretke i potomke možemo da smatramo pobednicima”.

“Taj pobednički duh rođen je u želi da se bude i ostane svoj, poseban, nezavisan. Nekada je trijumfovao na bojnom polju, a danas u ekonomiji, sportu, kulturi, obrazovanju i na svakom drugom planu. Da nije bilo pobede naših predaka pitanje je i da li bi bilo Srbije danas – sa tom mišlju današnja pokoljenja klanjaju se senama slavnih predaka i grade Srbiju svojih potomaka”, napisao je Selaković u spomen-knjizi.

Izaslanik predsednika Srbije je potom, u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića, izvršio smotru počasne čete Garde VS i poklonio se zastavi.

Srbija i svet danas obeležavaju 11. novembar, Dan primirja u Prvom svetskom ratu, u sećanje na 11. novembar 1918. godine, kada je potpisano primirje kojim je okončan Veliki rat.

Selaković će predvoditi centralnu državnu ceremoniju polaganja venaca na spomen-kosturnicu branilaca Beograda u Prvom svetskom ratu na Novom groblju u Beogradu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: