Podeli vest

Stopa razvoda je šest puta veća u prvim godinama braka za parove koji su se upoznali onlajn nego kod onih koji su se upoznali na fakutetu ili preko prijatelja i porodice, pokazalo je novo istraživanje.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten

PAR BIVŠI
Foto: Shutterstock


Istraživanje koje je obuhvatilo 2.000 venčanih odraslih osoba od 30 i više godina pokazalo je da parovi koji su se upoznali preko interneta od 2000. godine imaju 12 odsto veći rizik od razvoda u prve tri godine braka, u poređenju sa dva procenta za one koji su se upoznali preko društvenih realnih veza. 

Iz konsultantske kuće Savanta ComRes za istraživanje tržišta koja je sprovela istraživanje, kažu  da je zaključak da se parovi koji se upoznaju onlajn venčavaju kao „relativni stranci“ jer nedostatak međusobnih veza otežava prikupljanje informacija jednog o drugom, prenosi Indipendent.

Pored toga, oni koji se upoznaju na mreži moraju da formiraju društvene veze sa porodicom i prijateljima svog partnera „od nule, a ne da budu dobro uspostavljeni godinama“, navodi se u izveštaju.

Istraživanje takođe otkriva da veću stopu razvoda u periodu do prvih 10 godina braka imaju parovi koji su se upoznali na poslu, čak veću od onih koji su se upoznali online i preživeli prve tri godine braka.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: