U akciji istanbulske policije uhapšeni su osumnjiceni za ubistvo vođe kriminalne organizacije Kotoranina Jovana Vukotića, saopštilo je tursko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

hapšenje
Foto: Pixabay

Odeljenje za borbu protiv organizovanog kriminala pri Policijskoj upravi Istanbula i Uprava obaveštajnih službi pokrenuli su opsežnu istragu o incidentu.

Nakon istrage, utvrđeno je da je Radoje Živković, vođa kavačkog klana, izvršio napad preko svojih veza u Turskoj, navodi se u saopštenju MUP-a Turske.

Ukupno 12 ljudi privedeno je 16. septembra zajedno sa Radojem Živkovićem i Zdravkom Perunovićem.

Tom prilikom je zaplenjeno i 11 lažnih ličnih dokumenta, šest lažnih pasoša i dva komada oružja korišćena u napadu, dodaje se u saopštenju turskog Ministarstva.

Vukotić, jedan od vođa škaljarskog klana, pre tri godine uhapšen je u Turskoj i pušten nakon što je predat Srbiji, da bi ponovo ilegalno došao u Tursku, dodaje se u saopštenju.

Vukotić je ubijen 8. septembra u oružanom napadu na njegovo vozilo koji su izvršila dva motorizovana muškaraca u Sišliju, u Istanbulu, dok su njegova supruga, dete i vozač koji su bili u vozilu, preživeli, podsećaju iz turskog MUP-a.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: