Podeli vest

Severnoamerička komanda vazdušno-kosmičke odbrane (NORAD) u Koloradu izveštava o kretanju Deda Mrazovih saonica od njegovog polaska sa Severnog pola, a sve to deca mogu da prate preko veb sajta noradsanta.org.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Pixabay

“Vojska prati Deda Mraza istom tehnologijom koju koristimo svaki dan da bismo zaštitili Severnu Ameriku”, rekla je pukovnik američkog vazduhoplovstva Elizabet Matijas, glavni portparol NORAD, prenosi AP.


Kretanje Deda Mraza pratili su i predsednik Džo Bajden i prva dama Džil Bajden, saopštila je Bela kuća.
Prva dama je na društvenoj mreži X objavila fotografiju nje i predsednika dok sede na kauču, pored božićne jelke, uz poruku “NORAD je potvrdio dobre vesti: Deda Mraz je na putu!”


Tradicija praćenja Dede Mraza počela je 1955. godine, kada je pukovnik ratnog vazduhoplovstva Hari Šup, tada dežurni komandant u NORAD dobio poziv od deteta koje je biralo pogrešan telefonski broj, misleći da zove Deda Mraza.
Šup se tada predstavio kao Deda Mraz, a kako je stizalo sve više poziva, odredio je dežurnog da se odgovara na te pozive.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

FK PARTIZAN POČEO PRIPREME

Fudbaleri Partizana počeli su danas pripreme za novu sezonu, predvođeni novim-starim trenerom Aleksandrom Stanojevićem.

NETANJAHU RASPUSTO RATNI KABINET

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu raspustio je ratni kabinet oformljen 11. oktobra prošle godine radi upravljanjem operacijama protiv militantnih grupa Hamas…