Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pridružio se “Evropskoj izbornoj noći 2024” koju drugi put u Srbiji organizuju Delegacija Evropske unije u Srbiji i portal European Western Balkans, gde je obavio simbolično glasanje.

Autor : Bilten.rs , Izvor :Tanjug

FOTO TANJUG/JOVANA KULAŠEVIĆ/

Njega je u hotelu Metropol, gde se održava manifestacija, dočekao šef delegacije EU u Beogradu Emanuele Žiofre. Veče je organizovano kako bi se pratili rezultati izbora za Evropski parlament na kojima je pravo učešća imalo 373 miliona građana iz 27 zemalja članica, a bira se 720 poslanika iz 27 zemalja članica EU.

I za ove 10. po redu direktne izbore za EP u Metropolu je organizovana simulacijija glasanja za neku od sedam poslaničkih grupa u Evropskom parlamentu.

Vučić o izborima za EP: Velike stvari su se izdešavale, bio sam u pravu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da su se velike stvari izdešavale na izborima za Evropski parlament i u Francuskoj i u Nemačkoj, kao i da mora da razmisli o tome i zajedno sa saradnicima napravi analizu.

“Moram da razmislim i sagledam sve jer su se velike stvari izdešavale i u Francuskoj i u Nemačkoj i moram da razmislim 48 sati sa saborcima, da napravim ozbiljne analize”, rekao je Vučić za Tanjug prilikom posete “Evropske izborne noći 2024”. On je naglasio da se plaši da je bio u pravu za sve što je govorio i da nam predstoji “teško vreme i veliko


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: