Podeli vest

Ispred opštine Zvečan jutros se okupio veliki broj građana koji i danas mirno protestuju zahtevajući povlačenje tzv. kosovskih specijalaca i albanskog gradonačelnika biranog na bojkotovanim izborima.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ STR

Radnici opštine, srednje škole i flotacije rudnika Trepča iz Leposavića obratili su se danas građanima okupljenim u velikom broju u Zvečanu, na protestu sa zahtevom povlačenja tzv. kosovskih specijalaca i albanskog gradonačelnika iz zgrade opštine. Oni su na današnjem protestu ukazali da već nekoliko dana ne mogu da obavljaju svoj posao.

Đaci osnovnih i srednjih škola ne pohađaju nastavu od ponedeljka, a školska godina se završava za nekoliko dana. Ispred opštine Zvečan okupio se veliki broj građana koji su jutros istakli i transparente na kojima piše: “Zašto mi Kurti snajperom nišani dete?”, “Mi nismo kriminalci, samo hoćemo slobodu”, “Nećete nas oterati iz naše kuće”, “Svi smo mi Radoš i Dušan” i “Hoćemo mir, a ne suzavac i šok bombe”.

U opštinama Zubin Potok, Zvečan i Leposavić noć je protekla mirno. Zaposleni privremenog organa opštine Zvečan se i danas upisuju u improvizovani spisak postavljen na stolu ispred ograde koju je postavio Kfor, čiji su pripadnici na prilazu zgradi opštine. Zaposlenima je od prošlog petka zabranjen dolazak na posao u zgradu opštine Zvečan, gde su i dalje specijalne jedinice.

Manje grupe građana bile su prisutne i tokom noći u Zvečanu i Leposaviću. Kfor je i dalje raspoređen na glavnoj raskrsnici u Zvečanu, kao i na ostale četiri tačke kako bi sprečio bilo kakav vid provokacije od strane tzv. kosovskih specijalaca.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: