Inicijativa Digitalna Srbija organizuje besplatni onlajn kurs veštačke inteligencije i prompt inženjeringa, za sve koji žele da nauče nešto novo u vezi sa alatima u toj oblasti, saopštila je danas ta organizacija.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

Foto: Pixabay

Promt ili brzi inženjering je “dvosmerni” razgovor između programera i veštačke inteligencije. Kurs se realizuje u okviru projekta “Preduzmi ideju”, zajedno sa Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID).

Svi koji žele da učestvuju na kursu to mogu učiniti putem veb stranice na https://www.preduzmi.rs/edukativni-materijal/kurs-vestacke- inteligencije-i-prompt-inzenjeringa/ .

Kurs je premijerno predstavljen prethodne nedelje na Forumu naprednih tehnologija u organizaciji Naučno-tehnološkog parka Niš, kada su o njemu govorili osnivač DataKolektiva i predsednik asocijacije “Mašinerija” Goran S. Milovanović i programski direktor projekta “Preduzmi ideju” Tadej Kurepa.

Kurs je osmišljen s ciljem da podrži kompanije, organizacije i pojedince u usvajanju inovativnih tehnologija koje doprinose optimizaciji rada, a dizajniran je kako bi svim zainteresovanima omogućio da steknu osnovna i napredna znanja o veštačkoj inteligenciji i prompt inženjeringu, s ciljem da unaprede profesionalne veštine i povećaju konkurentnost na tržištu rada.

Kroz pažljivo osmišljene lekcije i praktične primere, polaznici će imati priliku da nauče više o primeni veštačke inteligencije u različitim industrijama, kao i o najnovijim trendovima i tehnikama u ovoj oblasti, navodi Inicijativa Digitalna Srbija.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: