Podeli vest

Gradonačelnik Don Meklaflin rekao je da “niko više ne može da zatraži od deteta ili nastavnika da se ikada vrati u tu školu”, zbog čega je najavio njeno rušenje

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

JUVALDEA ŠKOLA
Tanjug/AP Photo/Eric Gay, File

Osnovna škola u Juvaldeu, u Teksasu, u kojoj je tinejdžer ubio 19 učenika i dvoje nastavnika biće srušena, izjavio je gradonačelnik, nekoliko sati pošto je jedan lokalni zvaničnik nazvao “ogromnim neuspehom” odgovor policije na napad u školi.

Gradonačelnik Don Meklaflin rekao je da “niko više ne može da zatraži od deteta ili nastavnika da se ikada vrati u tu školu”, zbog čega je najavio njeno rušenje ne precizirajući za kada je ono predviđeno, preneo je Rojters.

Reakcija organa reda u slučaju pucnjave u školi u teksaškom gradiću Juvalde bila je “ogromni neuspeh” u kojem je komandir stavio živote policajaca iznad života dece, rekao je direktor Odeljenja za javnu bezbednost Teksasa Stiven Mek Krou.

“Postoje ubedljivi dokazi da je odgovor organa za sprovođenje zakona na napad u osnovnoj školi Rob bio veliki neuspeh i suprotan svemu što smo naučili”, rekao je Mek Krou na saslušanju u Senatu Teksasa o masovnoj pucnjavi 24. maja, prenosi Rojters.

On je dodao da policijska akcija nije uspešno izvedena nakon što je napadač ušao u osnovnu školu Rob i počeo da puca.

“Tri minuta nakon što je napadač ušao u zapadnu zgradu, postojao je dovoljan broj naoružanih policajaca koji su nosili pancire da izoluju, odvrate pažnju i neutrališu subjekta”, kazao je Mek Krou.

On je dodao da je sve što je sprečilo policajce da uđu u sobe 111 i 112 bio “komandir na lica mesta, koji je odlučio da živote policajaca stavi ispred života dece”.

Šef policije u školi u Juvaldeu Pit Aredondo rekao je ranije ovog meseca da sebe nikada nije smatrao komandirom vođenja operacije tokom tog incidenta na mestu pucnjave i da nije naredio policiji da obuzdava upad u zgradu.

Rojters navodi da su članovi zajednice zajedno sa roditeljima žrtava pozvali Aredonda da podnese ostavku tokom burnog sastanka školskog odbora u ponedeljak uveče.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: