Podeli vest

Mensa Crne Gore domaćin je višednevnog skupa koji se odrzava u Budvi, a u trci za taj prestižni događaj pobedili smo Mensu Holandije, rekao je predsednik udruženja koje okuplja ljude sa koeficijentom inteligencije višim od 148 Marko Lakić.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

inteligencija
Foto: Pixabay

Predstavnici Mensa Srbije, Slovenije, Hrvatske, BiH okupili su se u Crnoj Gori koja je domaćin sastanka svih Mensi sveta kojem prisustvuju predstavnici 51 zemlje sa svih pet kontinenta.

“Mensa Crne Gore domaćin je višednevnog skupa koji se odrzava u Budvi, a u trci za taj prestižni događaj pobedili smo Mensu Holandije”, rekao je za Tanjug predsednik tog udruženja koje okuplja ljude sa koeficijentom inteligencije višim od 148 Marko Lakić.

Skup je prvobitno trebalo da bude održan u Crnoj Gori 2020. godine, koja je još 2018. dala najbolju ponudu na nadmetanju sa predstavnicima Mensi iz celog sveta, naveo je Lakić i dodao da je skup zbog pandemije odložen dva puta.

Lakić je podsetio “da su članovi Mense i akademici, ljudi koji imaju velike karijere iza sebe, ali i oni koji možda nisu toliko zapaženi u društvu, ali ipak imaju stepen inteligencije koje ih po Mensinom testu svrstava u dva posto svetske populacije”.

Skup kojem prisustvuju i članovi predsedništva i izvršni direktor Mense International biće, kako Lakić kaže, iskorišćen za aktivnosti u različitim oblastima od kojih se izdvajaju projekat vezan za rad sa darovitom decom i odraslima i onaj zajednički pod pokroviteljstvom Evropske unije a vezan je edukaciju korosnika interneta o zlopuotrebama sa kojima mogu da se svakodnevno suoče.

Lakić je podsetio da je ovo prilika i da gosti skupa sa sve četiri strane sveta upoznaju lepote Crne Gore, kao i da na putu do Budve posete Beograd, što su mnogi i učinili.

Lakić je dodao da će naredni bord direktora svetske Mense, nakon Budve biti u Hjustonu.

Poslednji ovakav veliki skup održan je 2019. u Kuala Lumpuru a pre toga domaćini su bili Budimpešta, Tokijo i Nica.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ