Podeli vest

Nisam video predstavnike Danske, kao ni britansku premijerku, ali ni jermenskog premijera, jer nisam prilazio stolu, pošto je nepristojno, kada neko razgovara o miru da se uplićem. Teško ćete naći s kim se nisam sreo, podvukao je Aleksandar Vučić.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vučić
FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je u Pragu, tokom prvog sastanka Evropske političke zajednice, razgovarao sa 38 evropskih i svetskih lidera.

Vučić je, na pitanje da komentariše zlurade komentare da je u Pragu kao „siroče sedeo i kuckao poruke“, da niko nije hteo da razgovara sa njim, naglasio da ne postoji niko ko je imao toliko susreta juče.

Hrvatska sebe izuzela od sankcija, nek ne priča o principima i moralu

Hrvatska je sebe izuzela od sankcija na uvoz iz Rusije u okviru poslednjeg paketa sankcija i zato ne treba da govori o principima i moralu, poručio je danas predsednik Srbije.

Vučić je, upitan da prokomentariše nove izjave hrvatskog premijera Andreja Plenkovića u vezi odluke o zabrani uvoza ruske nafte za Srbij, kao i izjave o „orgijanju u Jasenovcu“, ukazao je da je sinoć saznao da je Hrvatska i sebe izuzela od sankcija, jer imaju posebne potrebe za nabavke nekakvog posebnog ulja koje dolazi iz Rusije za njihovu rafineriju.

Više niko ne veruje u Kurtijeve priče

Aleksandar Vučić je rekao da više niko ne veruje u priču Aljbina Kurtija o destabilizaciji situacije na Kosovu.

Vučić je, na pitanje da prokomentariše izjavu Kurtija da Rusija u saradnji sa Srbijom pokušava da destabilizuje Kosovo, rekao da se radi o priči koju slušamo skoro osam meseci o tome kako će Rusija i Srbija da izvrše invaziju. „Šta drugo da priča? Da priča građanima kako im je lepo što im isključuje struju svaki dan, kako im je lepo kada nemaju nijednu fabriku?“, upitao je on.

Ukoliko postoji problem sa vrtićem, rešićemo ga

Predsednik Srbije je izjavio je danas da će problem na koji se žale majke iz Pećinaca u vezi upisa njihove dece u vrtić biti rešen ukoliko postoji i istakao da ga u takvim slučajevima ne interesuju političke stranke.

Vučić je novinarima u Novoj Pazovi, a odgovarajući na pitanje da li je upoznat sa tim da se majke žale da njihovoj deci onemogućava upis u vrtić član Srpske napredne stranke čiji je Vučić predsednik, kazao da za to prvi put čuje.

U Pragu svi govorili o sankcijama, ali ne otvoreno

Predsednik je izjavio danas da su tokom jučerašnjeg samita Evropske političke zajednice u Pragu svi govorili o sankcijama Rusiji, ali da na forumu niko nije govorio otvoreno već su pokazivali poštovanje prema Srbiji.

Vučić je to rekao novinarima u Novoj Pazovi, odgovarajući na pitanje TV Nova S kakav utisak nosi iz Praga, koje su njegove poruke za građane i da li je bilo ko tražio da Srbija uvede sankcije Rusije kako bi postala deo Evropske političke zajednice.

Smetam im jer bi na ovom mestu da vide nekog drugog

Janaf je bio pouzdan snabdevač, ali više to nisu, rekao je Aleksandar Vučić napominjući da je Srbija plalaćala 45 do 48 miliona evra godišnje za korišćene tog naftoboda i da je sada e na nama da preduzimamo naredne korake radi obezbeđivanja nafte.

Vučić je to rekao, odgovorajući na pitanje novinara da li je pozadina medijske hajke u Hrvatskoj politički uspesi Srbije u poslednje vreme i to što je uspela da održi odnose sa zaraćenim zemljama.

EK donela odluku o izuzeću, Hrvatska tražila da za Srbiju to ne važi

Predsednik Srbije je izjavio danas da se i ranije znalo za odluku da će se sankcije prema ruskoj nafti odnositi i na Zapadni Balkan, ali da je u međuvremenu Evropska komisija odlučila da izuzme zemlje iz regiona, dok Hrvatska nije zatražila da za Srbiju izuzeća ne bude.

Vučić je to kazao novinarima u Novoj Pazovi, odgovarajući na pitanje TV Nova da li je iznenađen odlukom da Srbija ne bude izuzeta s obzirom da je ukazivao da je Srbija što se tiče Janafa bezbedna do 1. decembra, a da je problem sa naftom iz Iraka to što je skuplja oko 20 odsto.

Za dva dana kreće tanker sa dodatnim ugljem iz Indonezije

Aleksandar Vučić preneo je danas da za dva dana iz Indonezije kreće prvi tanker sa dodatnim ugljem kojim će, kako kaže, biti popravljen kvalitet uglja iz Srbije kako bi se obezbedilo snabdevanje električnom energijom.

Vučić je odgovarajući na pitanja novinara u Novoj Pazovi kazao da će se ugljem koje kreće iz Indonezije pre svega popraviti kvalitet uglja iz Kolubare.

Srbiji će biti teže zbog situacije u svetu, neće niko nas napasti

Predsednik Srbije je pojasnio je danas da kada je rekao da nas čeka teži period od devedesetih nije mislio da će našu zemlju neko napasti, već da će biti teži u smislu svetske situacije.

Vučić je to kazao odgovarajući na pitanje novinara u Novoj Pazovi i najavio da će sutra tokom obraćanja javnosti o tome precizno govoriti.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ