Podeli vest

Srpska lista saopštila je da antisrpski režim Aljbina Kurtija i “njegovog potrčka” Dželjalja Svečlje, lažima i dezinformacijama nastoji da sve loše što se dešava poveže sa Srbima, predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i državom Srbije i time opravda ilegalno prisustvo albanskih parapolicijskih jedinica na severu KiM.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

SRPSKA LISTA
Foto: Srpska lista logo

“Tako su današnje lažne optužbe protiv predsednika Aleksandra Vučića a u vezi sa krivičnim delom u Kosovskoj Mitrovici koje je izrekao safari ministar Dželjalj Svečlja, potvrda antisrpskog narativa koji Kurtijev režim plasira i stvara animozitet prema svemu srpskom”, navodi se u saopštenju SL.

Dodaju da se Kurti i Svečlja moraju smatrati odgovornim za kriminalizaciju koja je zahvatila naselja, sela i gradove sa albanskom većinom, jer su sve svoje kapacitete stavili u službu obračuna za Srbima umesto da građanima garantuju mir i sigurnost.

SL pita da li je Vučić kriv i kada u sred Prištine Albanac ubije Albanca i povredi 20 građana, kao pre par dana, kada se kod Albanca u Lipljanu pronađe 400 kilograma kokaina, kada Albanac ubije trudnicu Albanku u bolničkom krugu u Prištini, kada u Dečanima napadač puca na autobus i tom prilikom ubije troje ljudi, od kojih dvoje dece, kada maloletnu albansku devojčicu siluju u sred Prištine učitelj i policajac, kada otac Albanac ubije sina Albanca?

“Za sva ta krivična dela na jugu u kojima su izvršioci zločina Albanci odgovorni su Aljbin Kurti i Dželjalj Svečlja, jer je to direktna posledica patološke mržnje koju seju sa svojih pozicija i truju čitavo društvo”, konstatuje SL.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: