Podeli vest

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu kojom će pomoći građanima da saniraju štetu na 11.000 porodičnih stambenih objekata koji su oštećeni tokom oluja između 19. i 22. juna ove godine, kao i Uredbu za pomoć građanima za obnovu porušenih stambenih objekata u olujama tokom jula ove godine.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vlada rs
Foto: Shutterstock

Kako se navodi u saopštenju Vlade Srbije, Srbiju je između 19. i 22. jula dogodilo se više olujno-grmljavinskih nepogoda praćenih jakim pljuskovima, olujnim udarima vetra i krupnim gradom. koje su izazvale velika oštećenja na porodičnim stambenim objektima.

Tom uredbom obezbeđena je bespovratna novčana pomoć za saniranje štete za oko 11.000 porodičnih stambenih objekata u svojini građana, kako je do sada utvrđeno na osnovu izveštaja jedinica lokalne samouprave. Kako se navodi, uredba će stupiti na snagu i pre zakonom utvrđenog roka kako bi se građanima čiji su objekti oštećeni, u što kraćem roku, pružila neophodna pomoć i obezbedili osnovni uslovi za funkcionisanje života i rada na pogođenim područjima.

Članovi vlade usvojili su i Uredbu o utvrđivanju državnog programa pomoći i obnove porušenih porodičnih stambenih objekata u svojini građana usled dejstva jakog olujnog vetra, grada i kiše u toku jula 2023. godine i njome su su takođe opredeljena sredstva za saniranje štete na 10 porušenih porodičnih stambenih objekata u svojini građana.

To su objekti koji su svrstani u šestu kategoriju oštećenja, u skladu sa Uputstvom o jedinstvenoj metodologiji za procenu štete od elementarnih neporoda, a prema do sada preliminarno prikupljenim podacima.

Kako se navodi, i ta uredba stupiće na snagu pre zakonom utvrđenog roka kako bi se građanima čiji su objekti porušeni, u što kraćem roku, pružila neophodna pomoć i obezbedili osnovni uslovi za funkcionisanje života i rada na tim područjima.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ