Podeli vest

U Specijalnom sudu  u Beogradu danas su prikazane naredbe suda za tajno praćenje i prisluškivanje pripadnika organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji su bili na tim merama od sredine 2020. godine.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

belivuk
FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ARHIVA

Pripadnici grupe uhapšeni su 4. februara 2021. godine zbog sumnje da su izvršili sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

U sudu su danas pregledane sudske naredbe za tajno prisluškivanje i praćenje pripadnika ove grupe od oktobra  2020. godine, naredbe za produženje ovih mera i na kraju za prekidanje praćenja i prisluškivanja.

Juče je dokumentacija o oduzetim pedmetima od Miloša Budimira, među kojima je nekoliko telefona, za koje on tvrdi da su dečiji, dok je za jedan stari mobilni telefon marke “blekberi” naveo da ga niko nije koristio.

Takođe, od njega su oduzeti sat “roleks”, kao i nekoliko automobila, dok je Miloš Budimir rekao da jedan automobil “BMW” nije isplaćen, pa je tražio da se taj automobil vrati vlasniku.

Dejan Tešić je nakon što je prikazana dokumentacija o pertresu jedne kuće, rekao da to nije njegova kuća i da nije potpisao zapisnik o oduzetim stvarima.

U prostorijama koje je koristio Marko Budimir pronađena su i zaplenjena dva ručna sata marke “roleks”, dva telefona sa instaliranom aplikacijom “Sky” i automobil marke “BMW X6”.

Od njega je oduzeta i lična karta Marka Miljkovića koji se javio i rekao da je tražio ličnu kartu i da je video da je oduzeta od Marka Budimira.

Prikazani su i spisi veštačenja uzetih DNK uzoraka, na šta je odbrana stavila predlog da se ispita DNK veštak.

Takođe, prikazana su i veštačenja elektronskih uređaja koji su pronađeni kod Belivuka i Miljkovića.

Miljković je naveo da u toj dokumentacjiji, ne piše da je od njega oduzet “Sky” telefon, koji je od njega, kako tvrdi, oduzet u SBPOK-u.

Belivuk i branioci su konstatovali da na tim dokumentima piše datum 1. jun 2020. godine, dok su oni uhapšeni pola godine kasnije, zbog čega su tražili da se ti predmeti izuzmu iz dokaza, ali im je tužilac pojasnio da je to početak primene softvera.

Sudija je prekinula suđenje koje se nastavlja sutra kada će biti preslušani i audio snimci presretnutih razgovora između članova grupe.

Takođe, hard disk koji je oduzet od Mirjane R. će biti otvoren i pregledan na nekom od narednih suđenja, a Miljković je rekao da sve što se nalazi na tom hard disku njima ide u prilog.

Miljkovićev advokat je pitao ko je Mirjana R. odnosno sa kim je u srodstvu, na šta je tužilac rekao da nije ni sa kim u srodstvu, kao i da protiv nje nije pokrenut krivični postupak.

Mediji su ranije pisali da je Mirjana R. bila Belivukova prijateljica.

Belivuk se danas u sudnici pojavio sa dva para lisica na sebi koje su bile vezane jedne za druge.

MILJKOVIĆ TRAŽIO IZUZEĆE TUŽILACA I SUDIJE

Jedan od vođa organizovane kriminane grupe Marko Miljković tražio je danas na suđenju u Specijalnom sudu u Beogradu izuzeće postupajućeg tužioca i glavnog javnog tužioca za organizovani kriminal, kao i postupajuće sudije.

Miljković, kome se sudi zajedno sa Veljkom Belivukom i ostalim pripadnicima njihovog kriminalnog klana, tražio je izuzeće postupajućeg tužioca Zoran Babića jer je, kako tvrdi, prijatelj Nenada Vučkovića i Nevenka Marića.

On je izneo tvrdnju da je Babić saslušao Vučkovića u vezi sa uništavanjem telefona ubijenog Aleksandra Stankovića.

Tražio je i izuzeće Glavnog javnog tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića, jer mu kako je kaazao, nije odgovorio na pismo kojim mu je skrenuo pažnju na Babića.

Izuzeće postupajuće sudije tražio je jer su, kako je naveo, pogrešno upisana dva datuma u vezi sa sporazumom i saslušanjem okrivljenog-saradnika Srđana Lalića.

Sudsko veće se povuklo radi donošenja odlue.

Svedok Ilija K. čije ispitivanje je bilo zakazano za danas nije došao na suđenje, a dostavljen mu je poziv.

Na početku suđenja advokat Sanja Ćeriman je rekla da njena branjenica jedina optužena žena u klanu Slađana Sekulić nije danas prisutna jer ima operaciju zbog čega neće biti cele nedelje na suđenjima.

Takođe, branilac Nemanje Đurića koji mu je dodeljen po službenoj dužnosti nije došla, a sudu je dostavila medicinsku dokumentaciju, dok je na prethodnom ročištu je tražila od suda da je razreši postupanja u ovom predmetu.

Brnilac po službnenoj dužnosti okrivljnog Miloša Budimira sudu je tražila odlaganje s obzioromna to da nije stigla da se upozna sa predmetom.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: