Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je Srbija posvećena očuvanju mira i stabilnosti, zna svoje obaveze i ispunjava ih u skladu sa dogovorenim, ali je jasno šta ne može da učini, jer protivno Ustavu Republike.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

“Ponoviću sve ono što sam rekao i u Briselu, posle poslednjeg sastanka sa evropskim liderima, (Šarlom) Mišelom, (Žozepom) Boreljom, (Miroslavom) Lajčakom i sa liderima tri najveće zemlje, (Olafom) Šolcom, (Emanuelom) Makronom i (Đorđordom) Meloni.

Za Srbiju je jasno šta ne može da učini protivno Ustavu Republike Srbije i o tome smo upoznali sve naše partnere ne jedanput već mnogo puta i to je pozicija Srbije”, rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za medije sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen.

Dodao je da je sa Fon der Lajen razgovarao o političkoj situaciji u regionu i da je predsednici Evropske komisije rekao šta misli i ponovio stavove Srbije.

Gasni interkonektor sa Bugarskom biće otvoren do kraja novembra

Predsednik je izjavio da će gasni interkonektor sa Bugarskom, koji se gradi uz značajnu podršku EU, biti otvoren do kraja novembra.

“Imali smo veoma dobre razgovore danas i imaćemo ih ceo dan. Zadovoljan sam zbog toga, jer dolazak predsednice EK u Beograd je za našu zemlju od ogromnog značaja”, rekao je Vučić u obraćanju u Palati Srbija.

Naglasio je da je EU ubedljivo prvi ekonomski partner Srbije po svim prametrima.

“Sa EU ostvarujemo čak dve trećine izvoza roba, polovinu izvoza usluga i tri petine svih stranih direktnih investicija”, rekao je Vučić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

preminuo

PREMINUO MUZIČAR TONI MONTANO

Velibor Miljković, poznatiji kao Toni Montano, preminuo je danas u 62. godini u Beogradu, potvrđeno je Tanjuga iz okruženja poznatog…