Podeli vest

Šok od iznenadnog gubitka voljenih je jedna od najvećih tragedija. Dodajte tome misteriju gde bi njihova tela mogla da leže

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Tanjug/OceanGate Expeditions via AP/File

Za porodice putnika koji su poginuli u podmornici Titana, pitanja gde su tela njihovih bližnih će ih verovatno proganjati zauvek, kao i generacije drugih porodica koje su izgubile rođake pod sličnim okolnostima: potonućem samog Titanika pre više od jednog veka.

Nikada nisu pronađena tela iz olupine Titanika na dubini od 12.500 stopa, gde je verovatno više od 1.100 putnika bukvalno nestalo nakon godina erozije slane vode i podvodnog života.

Sličan scenario je verovatan i za podmornicu Titan. A onda, tu su i surove realnosti same nasilne implozije.

“Ne radi se toliko o dubokom moru koliko o imploziji. Sila se tako brzo sabijala da ta tela i duše nisu imale gde da odu”, rekla je Ejlin Marija Marti, stručnjak za zarazne bolesti i medicinu katastrofa na Florida International University’s Herbert Wertheim College of Medicine za USA Today.

Marti je istakla da je zbog načina na koji je podmornica implodirala „veoma, vrlo malo verovatno da će se pronaći neki delove tela “.

Uslovi u dubokom moru su toliko nepoznati i izazovni, a implozija toliko katastrofalna da bi porodice petorice poginulih mogle dugo da ostanu sa pitanjima šta im se tačno dogodilo.

Na dnu okeana gde su ekipe za pretragu pronašle delove Titana na 1.600 stopa od pramca Titanika vlada ogroman pritisak, apsolutni mrak i ekstremno niske temperature.

Obalska straža je u četvrtak saopštila da ne zna da li će uspeti da izvuče pet tela.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

NEVREME U SJENICI I TUTINU

Kratkotrajno ali jako nevreme, praćeno vetrom, pljuskovima sa grmljavinom i gradom zahvatilo je oko 15 časova opštine Tutin i Sjenica…