Podeli vest

Sneg koji od juče pada u višim predelima Srbije, doneo je probleme u saobraćaju. MUP apeluje na građane da ne kreću na put, posebno na putnim pravcima koji su neprohodni.

Autor : Bilten.rs , Izvor :Tanjug

sneg
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Saobraćaj na putnim pravcima Jošanička Banja – Kopaonik i Rudnica – Kopaonik ponovo je uspostavljen i prohodan za saobraćaj, dok je putni pravac Kopaonik – Brus i dalje neprohodan, ali nema zavejanih ni ugroženih lica, saopštio je danas MUP.

Na teritoriji Srbije registrovane su 564 trafostanice bez napajanja, usled čega je 25.220 korisnika bez električne energije. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Sektora za vanredne situacije neprekidno su angažovani na otklanjanju posledica nastalih usled vremenskih nepogoda, koje su juče zahvatile teritoriju Srbije.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je danas da se u Srbiji u planinskim predelima do kraja dana i sutra očekuje snežna mećava. Nove padavine biće slabijeg intenziteta nego u prethodnih 36 sati, pa se očekuje manje novog snega, ali će jak i olujni severozapadni vetar stvarati snežne nanose.

Udari vetra danas će dostizati 20 metara u sekundi, odnosno više od 70 kilometara na sat, a sutra ujutro i pre podne 15 metara u sekundi, odnosno oko 55 kilometara na sat, objavljeno je na sajtu RHMZ-a. Postepeno slabljenje vetra i stabilizacija vremenskih prilika očekuje se sutra posle podne i uveče.

Tokom većeg dela naredne sedmice u jutarnjim satima očekuje se umeren i jak mraz od minus 12 do minus 5 stepeni Celzijusa, na planinama i do minus 20 stepeni. Dnevne temperature biće u intervalu od minus 2 do 2 stepena, pa se mestimično očekuju i ledeni dani. Od sledećeg vikenda porast temperature.

Vatrogasna vozila na terenu

Do 07.00 časova jutros, ukupno 104 vatrogasaca-spasilaca sa 43 vozila iz Beograda, Novog Sada, Sremske Mitrovice, Pančeva, Niša, Sombora, Valjeva, Jagodine, Užica, Subotice, Kraljeva i Smedereva, bili su angažovani na 45 intervencija – asistencija ekipama hitne pomoći, pomoći zavejanom stanovništvu na putevima, uklanjanju palih stabala i delova krovova, kao i pružanju pomoći bolesnim licima, posebno na teško dostupnim lokacijama.

Pripadnici Odeljenja za vanredne situacije u Novom Pazaru, iz Sjenice i Novog Pazara, tokom večernjih sati, sa radnicima preduzeća AD „Novi Pazar Put“, bili su angažovani pri oslobađanju 10 vozila zavejanih na putnom pravcu Sjenica-Novi Pazar, u mestu Brnjica i tom prilikom nije bilo povređenih osoba. Intervencija je završena u 23.55 časova.

U Novoj Varoši vatrogasci-spasioci asistirali su Hitnoj medicinskoj službi u prevoženju medicinskog osoblja do mesta Radojević, radi ukazivanja prve pomoći bolesnoj osobi. Saobraćaj na putnim pravcima Jošanička Banja – Kopaonik i Rudnica – Kopaonik je ponovo uspostavljen i prohodan za saobraćaj, dok je putni pravac Kopaonik – Brus i dalje neprohodan ali nema zavejanih ni ugroženih lica, a vatrogasci-spasioci neprekidno su angažovani na pružanju pomoći nadležnim putnim preduzećima pri otklanjanju palog drveća, radi što bržeg uspostavljanja saobraćaja i na tom putnom pravcu i smanjenju rizika od posledica snežnog nevremena po naše građane. MUP još jednom apelujemo na građane da ne kreću na put, posebno na putnim pravcima koji su neprohodni i to: I:

I B-29 Aljinovići – Sjenica – Novi Pazar

II A-199 Novi Pazar – Deževa – Šaronje – Odvraćenica

II A-211 Brzeće – Kopaonik (Jaram)

II A-197 Kumanica – Preko Brdo – Duga Poljana

II A-198 Odvraćenica – Preko Brdo

II A-198 Raška – Kuti – Odvraćenica

II A-201 Vrbnica – granica SRB/CG (Vrbnica)

II A-202 Sjenica – Raždaginja – Buđevo – Karajukića Bunari – Suvi Do – Leskova – Velje Polje – Tutin

II B-356 Srasla Bukva – Srezojevci – Trbušani (Komuna). MUP apeluje na građane i da ne kreću put Kopaonika.

Na teritoriji Srbije registrovano je 564 trafostanica bez napajanja, usled čega je 25.220 korisnika bez električne energije.

Ekipe elektrodistribucije su na terenu i otklanjaju kvarove.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova neprekidno su na terenu radi pružanja pomoći građanima, pomoći hitnim i drugim službama, kao i otklanjanju posledica izazvane snegom i vetrom, kaže se u saopštenju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: