Podeli vest

Snažna vejavica zahvatila je zapadni deo naše zemlje, a za kratko vreme, na planinama se stvorio snežni pokrivač od nekoliko centimetara.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIĆ

“Na kolovozu nema snega, ne zadržava se i nema nikakvih poteškoća u vožnji. Snega ima pored puta, po pašnjacima oko dva centimetra, a ponegde ga ima i više. Temperatura je oko nule, pa je dobro što smo pre polaska na put spakovali i zimske jakne”, kaže Jovan Nikolić koji se ovoga jutra našao na Zlatiboru.

Iako je sneg vlažan i težak nema nikakvih većih problema u funkcionisanju elektroprivrede i putnog saobraćaja.

Sneg je pao i na Fruškoj gori, a u Lučanima od jutros ne prestaje da pada.

Mokar i težak sneg koji od jutarnjih sati pada na području Čačka i Lučana za sada nije izazvao nikakve probleme ni u saobraćaju, ni u snabdevanju električnom energijom, javlja Tanjugov dopisnik. Na prostoru Čačka svi putni pravci su prohodni, osim seoskog puta koji povezuje više predele od sela Loznice s magistralnim putem Čačak – Guča, koji je neprohodan usled oborenog drveća palog pod težinom snega. I u dragačevskom kraju situacija je stabilna i bez problema.

“Sneg pada ali se i brzo topi na kolovozu tako da su svi put i pravci prohodni. Putarske ekipe su na terenu. Za sada nije bilo nikakvih problema u snabdevanju električnom energijom, sve se odvija redovno”, rekao je za Tanjug Milija Milenković, pomoćnik predsednika opštine Lučani.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: