Ivica Dačić je kao libero u odbojci, može da igra na bilo kojoj ministarskoj poziciji, izjavio je danas Predrag Marković istoričar i potpredsednik GO Socijalističke partije Srbije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten

dačić
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ARHIVA

Poslanici Skupštine Srbije završili su sinoć načelnu raspravu o izmenama i dopunama Zakona o ministarstvima, a rad nastavljaju u petak kada će pretresati amandmane.

Ukoliko se ovaj predlog usvoji, nova vlada će imati 25 ministarstva što nije i konačan broj ministara jer i dalje postoji mogućnost da ima onih bez portfelja.

Nova Vlada Srbije biće formirana u zakonskom roku do 1. novembra, a mandatarka Ana Brnabić kaže da će biti iznenađenja.

„Biće iznenađenja, to mogu da potvrdim, i u samoj strukturi vlade i u kadrovskim rešenjima, ali neću o tome govoriti. Još jednom ću reći samo da to mora da bude vlada koja će se hrabro boriti za nezavisnost Srbije i čuvati naše nacionalne interese”, istakla je Ana Brnabić.

Kako će personalna rešenja izgledati još uvek je nepoznato, ali istoričar i funkcioner SPS-a Predrag Marković otkriva da je dogovor da predstavnicima njegove partije pripada četiri mesta

“Ja mogu samo da se radujem ako se ostvari vest da Socijalistima pripada četiri mesta. Moglo je i više, ali četiri je bolje nego ranije. Po kadrovskim rešenjima SPS može dati koliko hoćete ministara”, rekao je Marković gostujući na RTS-u.

Na pitanje o personalnim rešenjima i da li je tačno da će koalicija Socijalistička partija Srbije i Jedinstvene Srbije imati u Vladi četiri ministra – Ivicu Dačića, Branka Ružića, Novicu Tončeva i Radeta Bastu, Marković nije smeo da otkrije.

Jedino u šta je siguran, kako kaže, je to da su Dačić i Ružić iskusni ministri koji mogu biti u bilo kom resoru.

“Ivica Dačić je kao libero u odbojci, može da igra na bilo kojoj poziciji”, zaključio je Marković.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: