Podeli vest

Glumac Alek Boldvin, nekoliko meseci nakon kobne pucnjave na setu, želi da završi snimanje filma “Rđa, pokazaju nova pravna dokumenta

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs/AFP

Foto: Shutterstock

Glumac Alek Boldvin negirao je odgovornost za fatalni incident na snimanju filma “Rđa”, u kome je poginula direktorka fotografije Halina Hačins. Boldvin je na setu opalio iz pištolja rekvizita u kojem se nalazio pravi metak i usmrtio Hačinsovu. U pucnjavi je ranjen i reditelj Džoel Suza.

Nekoliko meseci kasnije, podnesak koji je poslao sudu u Los Anđelesu pokazao je da je Boldvin nastojao da oživi zaustavljeni projekat.

„Bolvin je uložio iscrpne napore da stupi u kontakt sa glumačkom ekipom filma u nadi da će dobiti njihovu podršku za završetak projekta”, navodi se u podnesku Boldvinovog advokata arbitražnoj službi, prenosi AFP.

„Učinio je to i sa namerom da oda počast Halininom nasleđu dovršavanjem njenog poslednjeg dela i da nadoknadi Hačinsu i njegovom sinu od zarade od filma.

„U zavisnosti od uspeha „Rđe“ po njegovom završetku i objavljivanju, ova dodatna komponenta poravnanja bi verovatno iznosila milione dolara.“

Tužbe protiv Boldvina

Od pucnjave je podnet niz tužbi, uključujući i onu koji je podneo suprug Hačinsove, u kojoj je tražio “značajnu” odštetu protiv Boldvina i drugih producenata.

Upravo je ova tužba, kaže se u podnesku od petka, izbacila iz koloseka plan za završetak filma.

Policija u Novom Meksiku vodi krivičnu istragu o incidentu, uključujući i način na koji je bojeva municija mogla da se nađe na setu.

Istražitelji nisu podneli krivične prijave, ali su odbili da ih isključe protiv bilo koga umešanog, uključujući i Boldvina.

U prvoj ispovesti od tragičnog događaja, glumac je rekao da on nije povukao obarač pištolja rekvizita i da ne veruje da će biti krivično gonjen.

U izjavi za ABC Njuz Boldvin je negirao odgovornost.

“Neko je odgovoran za to što se desilo, a to nisam ja. Da mislim da sam odgovoran, ubio bih se, i to ne kažem olako”, ispričao je glumac novinaru Džordžu Stefanopulosu.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: