Podeli vest

Institut za javno zdravlje Crne Gore potvrdio je da nema prijavljenih slučajeva šuge koji bi ukazali da postoji povezanost sa podgoričkim butikom, saopštili su iz Uprave za inspekcijske poslove.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto:Pixabay

Ranije su neki crnogorski mediji objavili da je sanitarna inspekcija dobila nalog da zbog sumnje na šugu proveri garderobu u podgoričkom butiku “Zara”.

“Shodno spekulacijama u vezi sa navodnom pojavom zaraznog oboljenja-šuge u podgoričkom butiku, osećamo potrebu da prosledimo zvanične informacije do kojih smo došli, kao i da objasnimo nadležnosti zdravstveno-sanitarne inspekcije, zbog objektivnog informisanja javnosti”, navodi se u saopštenju Uprave za inspekcijske poslove, prenose Vijesti.

Uprava je 10. marta, kako pojašnjavaju, primila anonimnu prijavu od osobe koja je čula glasine da se navedeno oboljenje pojavilo u jednom podgoričkom butiku.

“Odmah po prijemu inicijative zdravstveno-sanitarna inspekcija je kontaktirala Institut za javno zdravlje od kojih je dobila informaciju da je na nivou Crne Gore, Centru za kontrolu i prevenciju zaraznih bolesti u periodu od 13.2. do 13.03.2023. godine prijavljeno osam slučajeva šuge, pri čemu su u Podgorici registrovana tri slučaja, a poslednji 1.3.2023. U istom periodu prošle godine, u Crnoj Gori registrovano je 26 slučajeva, dok je u Podgorici registrovano pet slučajeva. Na osnovu dinamike pristiglih prijava ne može se zaključiti da postoji povezanost sa pomenutim butikom”, kazali su oni.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: