Podeli vest

Telo putnika koji je preminuo tokom krstarenja držano je u hladnjaku za piće skoro nedelju dana

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto:Pixabay ilustracija

Supruzi preminulog putnika navodno je bilo obećano da će telo biti čuvano u rashlađenoj mrtvačnici.

Kako prenosi Skaj Njuz, udovica preminulog Roberta Džonsa i njena porodica tuže kompaniju za krstarenja zbog navodno lošeg postupanja prema njegovom telu, a u tužbi se navodi da je telo pronađeno ”u fazi poodmaklog raspadanja”, u hladnjaku za piće.

Robert Džons preminuo je od srčanog udara na brodu Selebriti Ekvinoks 15. avgusta prošle godine, a u tužbi koju je podnela njegova supruga navodi se da njegovo telo pronađeno ”naduveno i zeleno” u hladnjaku, pa zbog toga porodica nije mogla da organizuje sahranu sa otvorenim kovčegom “što je bio dugogodišnji porodični običaj”.

Prema tužbi, nakon što je Džons umro, njegovoj udovici Merilin članovi posade dali su navodno dva izbora – da iskrcaju njegovo telo na prvoj narednoj stanici, u Portoriku, ili da ono bude smešteno u mrtvačnici dok se brod ne vrati u Fort Loderdejl za šest dana. Njoj je rečeno da će, ako odabere Portoriko, morati da lično preuzme telo svog supruga i da organizuje prevoz nazad na Floridu, kao i da lokalne vlasti mogu da zahtevaju obdukciju.

Džonsova supruga je odabrala da njegovo telo bude čuvano u mrtvačnici, koju svaki kruzer mora da ima zbog eventualnih nesrećnih slučajeva, ali u tužbi se navodi da su zaposleni u pogrebnoj firmi i zamenik šerifa pronašli telo u hladnjaku za piće, kao i da je mrtvačnica bila ”očigledno van funkcije”.

Dodaje se da je u hladnjaku bilo znatno toplije od temperatura blizu nule, koje su potrebne za pravilno čuvanje tela, kao i da je telo bilo u “naprednim fazama raspadanja”. U tužbi se tvrdi da su postupci posade ”lišili” Džonsa dostojanstva i prouzrokovali ”ekstremnu traumu” njegovoj porodici. Supruga preminulog, njene dve ćerke i troje unuka traže odštetu od milion dolara, navodi Skaj.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: