Podeli vest

Holivudska zvezda Dženifer Aniston zaklinje se u Sonoma dijetu.Evo kako funkcioniše i kako možete da izgubite težinu uz ovaj vid ishrane

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Foto: Pixabay

Praznično vreme je vreme kalorija. Ukusni kolačići i obilna jela osiguravaju da nakon praznika često imamo kilogram ili dve viška na bokovima. Ako posle Božića želite da jedete malo svesnije, možete učiniti to kao Dženifer Aniston (54).

Glumica se već dugo oslanja na sonoma dijetu, koju možemo koristiti i da se oslobodimo viška kilograma.

Dijeta je dobila ime po regiji zapadno od San Francisca sa mediteranskom klimom.

Ovako funkcioniše Sonoma dijeta

Dosadno brojanje kalorija je prošlost zahvaljujući Sonoma dijeti. Umesto toga, prvo bi trebalo da koristite lenjir, jer ova dijeta zavisi od veličine tanjira i porcija.

Doručak treba poslužiti na tanjiru veličine najviše 18 centimetara. Međutim, ako se prvi obrok u danu servira u činiji, u njoj bi trebalo da stane najviše 475 mililitara, prenosi FIT FOR FUN. U vreme ručka i uveče tanjir može biti malo veći i prečnika maksimalno 23 centimetra. Možete čak i malo grickati između. Dodatno i mala čaša vina uz večeru nije tabu na ovoj dijeti.

Prva faza: Šećer i belo brašno su isključeni

Sonoma dijeta ima tri faze. U prvoj fazi, koja traje deset dana, izbegavaju se namirnice koje sadrže šećer i belo brašno. Alkohol i voće su takođe u velikoj meri isključeni iz ishrane. Međutim, dozvoljeni su proizvodi od celog zrna, proteinska hrana kao što su jaja ili morski plodovi, nemasni mlečni proizvodi, male količine orašastih plodova, maslinovo ulje i povrće sa malo skroba.

Druga faza: Dozvoljena je crna čokolada i vino

U drugoj fazi, koja bi trebalo da traje dok se ne postigne željena težina, ponovo možete jesti više voća. Skrobno povrće je sada takođe dozvoljeno, kao i malo meda i tamne čokolade s vremena na vreme. Kao nagradu za istrajnost možete uveče popiti i čašu vina.

Treća faza: Dugoročna promena u ishrani

Treća faza se odnosi na trajnu promenu ishrane i održavanje težine. Gutersen pretpostavlja da se metabolizam sada promenio i da se razvila svest o zdravoj hrani, tako da se kalorijske bombe automatski izbegavaju. Međutim, u ovoj fazi nema ničeg lošeg u tome da se povremeno uzme neka poslastica.

Dobro je znati: Dijete nisu magični metak

Čak i ako se Sonoma dijeta ne oslanja na apstinenciju, već na zdravu hranu i veličinu porcija, od nje ne treba očekivati čuda. Ako se ne kombinuje sa dovoljno vežbanja, uspeh će biti veoma spor. Kao i kod svake promene u ishrani, Sonoma dijeta zahteva da se prethodno konsultujete sa lekarom. Lekar zna da li je takva dijeta bezbedna ili može biti rizična zbog mogućih prethodnih bolesti.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: