Direktor Nacionalne asocijacije turističkih organizacija Srbije (YUTA) Aleksandar Seničić rekao je da je polisa turističke agencije “Barcino turs” za koju je danas proglašena insolventnost 250.000 evra, a da je šteta prema putnicima koji nisu mogli da ostvare svoje aranžmane oko 150.000 evra, tako da će svi najverovatnije biti obeštećeni.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Putovanje
Foto: Shutterstock

Seničić je za Tanjug rekao da Barcino nije član YUTA, kao i da on nije oštećeni korisnik, pa da tako ima samo saznanja iz javnosti o tome da je osiguravajuća kuća “Milenijum osiguranje” obavestila sva oštećena lica – putnike, da je u skladu sa Dopisom Ministarstva turizma i omladine Srbije danas proglašena insolventnost Barcina, i pozvala sve oštećene putnike da se jave.

“S obzirom da Barcino nije član YUTA nemamo nikakve nadležnosti, ali prema mojim saznanjima polisa Barcina je 250.000 evra, a šteta je oko 150.000 evra. Imajući to u vidu, ne bi trebalo da bude problema sa obeštećenjima”, rekao je Seničić.

Rok zastarevanja za ova potraživanja je tri godine, dodao je, ali s obzirom na to da je polisa turističke agencije veća od same štete, ne postoje velike prepreke da putnicima sve bude isplaćeno, ukoliko, naravno podnesu potrebna dokumenta i zahtev.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: