Podeli vest

Italijanski sopran Marijam Batisteli (Mariam Battistelli) održaće koncert 25. septembra u 20:00 časova u dvorani Beogradske filharmonije, saopštili su danas organizatori.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

koncert
Foto: Shutterstock

“Za prvi susret s beogradskom publikom Batisteli će izvesti najlepše arije Donicetija, Belinija, Gunoa, Pučinija, Rosinija i Geršvina, a nastupiće uz klavirsku saradnju Vladimira Stojnića”, saopštila je Ustanova kulture “Gvarnerijus”.

Operska pevačica rodom iz Etiopije privukla je pažnju ulogom Paža u “Rigoletu”, sa Plasidom Domingom i Ruđerom Rajmondijem, pod dirigentskom palicom Zubina Mehte, podseća se u saopštenju. Batisteli je, između ostalog, ulogu Muzičara u operi “Manon Lesko” snimila sa tenorom Andreom Bočelijem, od 2018. do 2020. godine pevala je u Bečkoj državnoj operi, i dobitnica je glavne nagrade na Međunarodnim takmičenjima „Marija Kalas” u Veroni, “Franka Matjuči” i “Otavio Cino” u Rimu.

Kako je najavljeno, koncert Batisteli je prvi u nizu koje će “Gvarnerijus” u saradnji sa austrijsko-ruskim violinistom Jurijem Revičem realizovati do kraja ove godine.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: