Podeli vest

U nastavku suđenja pripadnicima organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, prikazana je dokumentacija sa kriptovane aplikacije “Skaj”u vezi sa otmicom i ubistvom Nikole Mitića.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

SPECIJALNI SUD BELIVUK
FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ARHIVA

Najpre su puštene pisane i glasovne poruke pre otmice Nikole Mitića, preko kojih su se pripadnici ove grupe dogovarali na koji način će stići od stadiona FK Partizan do Dedinja gde je bila kancelarija advokata, odnosno kako će da se podele po automobilima.

Zatim su preslušane i glasovne poruke u kojima pripadnici grupe konstatuju da ih, kako navode, prati crna “honda”.

Nakon toga, vođe grupe, kako tvrde okrivljeni-saradnici, pozivaju sve pripadnike “nazad” uz obrazloženje da su “oteli čoveka”.

Okrivljeni-saradnik Bojan Hrvatin se redom na 36 glasovnih poruka izjašnjavao čiji je glas prepoznao, dok je okrivljeni-saradnik Srđan Lalić istakao da su te glasovne poruke bile pre, tokom i nakon otmice i ubistva Nikole Mitića.

Branilac Dejan Lazarević je sudiji skrenuo pažnju da Lalić sve vreme dobacuje Hrvatinu šta treba da kaže kada je pitan da li prepoznaje glasove, zbog čega je sudija premestila Lalića.

Miljković je takođe tražio da presluša pojedinačno sve glasovne poruke, međutim sudija ga je pitala da se izjasni da li neki glas prepoznaje jer su već dva puta preslušavali glasovne poruke, na šta je on odgovorio da zahteva da ponovo presluša svaku poruku.

Sudija je odbila njegov zahtev zbog čega je Miljković tražio njeno izuzeće, a tom zahtevu se pridružio i njegov branilac Dejan Lazarević.

Sudsko veće je donelo odluku da odbaci taj zahtev, što je Miljković prokomentarisao da je to “bitna povreda zakona”.

Pripadnici ove grupe optuženi su da su Mitića oteli, a kasnije i ubili jer su imali saznanja da ih on prati i javlja sve suparničkoj “škaljarskoj” grupi.

Pored ubistva Mitića pripadnici se optužnicom terete za još šest ubistava, trgovinu drogom, držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Suđenje će se nastaviti u četvrtak kada bi trebalo da se do kraja izvedu dokazi u vezi sa ubistvima Mitića i Nikole Mihajlovića.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: