Podeli vest

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišao je danas pripadnike 36. tenkovskog bataljona Treće brigade kopnene vojske, koji na poligonu “Orešac” realizuju redovnu obuku i gađanja iz naoružanja roda oklopnih jedinica.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/MINISTARSTVO ODBRANE/ MARIJANA JANKOVIĆ (HO)

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, na ovom automatizovanom strelištu, na kojem se izvode pripremna i školska gađanja oklopnih jedinica Vojske Srbije, posade tenkova M-84 ove nedelje uvežbavaju dejstvo po ciljevima na različitim daljinama u dnevnim i noćnim uslovima, u pripremi za nastupajuća bojeva gađanja i učešće na taktičkim vežbama.

Zajedno s pripadnicima tenkovskog bataljona – mladim nišandžijama, vozačima tenka i starešinama – gađanje je danas izvršio i general Mojsilović, radi kondiciranja i pripreme za bojeva gađanja na kojima planira da učestvuje.

Po uspešno izvedenim gađanjima, general Mojsilović je u razgovoru s tenkistima Treće brigade kopnene vojske izrazio zadovoljstvo njihovom osposobljenošću i zalaganjem na obuci, ali i činjenicom da su u prethodnom periodu dobili novu opremu, i istakao da će se nastaviti sa ulaganjem u tenkovske jedinice, kako bi i u uslovima koji vladaju na savremenom bojištu ostale precizna i pouzdana udarna manevarska snaga Vojske Srbije.

Tenkovi M-84 su osnovno borbeno sredstvo tenkovskih bataljona u sastavu brigada kopnene vojske. Namenjeni su za brza, smela, iznenadna i snažna borbena dejstva, pre svega u izvođenju ofanzivnih borbenih operacija, ali i u protivoklopnoj borbi, što im obezbeđuje vodeću ulogu i značaj u prvoj i drugoj misiji Vojske Srbije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ