Podeli vest

Apple je popustio u sporu sa Komisijom EU zbog navodne zloupotrebe ovlašćenja u platnom servisu Apple Pay. Kompanija iPhone garantuje drugim programerima mobilnih novčanika i usluga plaćanja direktan pristup NFC čipu na svojim uređajima za beskontaktna plaćanja.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Foto: Unsplash

 Do sada ste uvek morali da koristite Apple Pay, što je pokrenulo istragu.

Apple-ovi ustupci postali su poznati u petak u saopštenju Komisije EU. Nadzorni organi Evropske unije sada su pozvali konkurente i druge pogođene strane da dostave povratne informacije. Apple-u preti visoka kazna za konkurenciju od EU zbog optužbi za zaplenu njegove platforme za plaćanje.

Konkretno, Komisija optužuje Apple da namerno ometa konkurenciju u sektoru mobilnih novčanika. Na primer, ako banke žele da svoje kartice učine upotrebljivim za beskontaktna plaćanja na iPhone-u, to je trenutno moguće samo preko Apple Pay-a i Apple-ovog internog mobilnog novčanika Wallet.

Banke su dugo kritikovale Apple jer ne može da pristupi NFC radio čipu, koji vam omogućava da koristite telefon na kasi umesto bankovne kartice. Apple je objasnio da je Apple Pay jedini način da se to uradi, navodeći, između ostalog, i bezbednosna razmatranja.

Obaveze koje nudi Apple ostaće na snazi deset godina i biće nadgledane od strane poverenika.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ