Podeli vest

Carinski službenici su tokom proteklog vikenda na graničnim prelazima Kelebija i Gradina, u saradnji sa policijom, sprečili dva pokušaja krijumčarenja zlata i zaplenili više od kilogram investicionog zlata i zlatnog nakita, čija je ukupna vrednost procenjena na više od 70.000 evra.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO FINANSIJA-UPRAVA CARINA

Na ulaznoj strani graničnog prelaza Kelebija juče je, prilikom detaljnog pregleda putnika i prtljaga jednog autobusa zaplenjeno ukupno 63 zlatnika ”Franc Jozef”, saopštila je Uprava carina.


Merenjem je utvrđeno da je ukupna težina velikih, četvorostrukih, dukata, pronađenih u džepu jednog od vozača autobusa, gotovo 880 grama, dok je njihova vrednost procenjena na više od 62.500 evra.


Skoro 250 grama neprijavljenog zlatnog nakita otkriveno je istog dana i na graničnom prelazu Gradina, prilikom detaljne kontrole za koju je na izlazu iz zemlje takođe izdvojen jedan autobus.

FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO FINANSIJA-UPRAVA CARINA


Tokom pregleda carinski službenici su u rancu jednog od putnika zatekli neprijavljene zlatne ogrlice, narukvice, krunu, prstenje i minđuše, čija je ukupna vrednost procenjena na više od 8.000 evra.


O konačnoj sudbini privremeno zadržanog zlata i u jednom i u drugom slučaju odlučiće nadležni sud, navedeno je u saopštenju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: