Podeli vest

Na Kosovu i Metohiji noć je protekla mirno, a ispred opštinskih zgrada u Zubinom Potoku, Leposaviću i Zvečanu jutros je okupljen manji broj građana.

Autor : Bilten.rs , Izvor :Tanjug

FOTO TANJUG/ STR

U opštinskim zgradama su i dalje pripadnici tzv. kosovske policije i specijalci, koje obezbeđuju vojnici Kfora raspoređeni oko zgrada opština.

Između pripadnika međunarodne mirovne misije i građana su bodljikava žica i metalna ograda na koju su građani postavili srpske zastave. U Zvečanu su pripadnici Kfora raspoređeni i na pet prilaznih tačaka gradu, kako bi sprečili prolazak specijalaca u blizini građana koji protestuju.

To je bio jedan od zahteva Srpske liste u cilju sprečavanja eventualnih incidenata. Građani na protestima u tri opštine zahtevaju da se pripadnici takozvane specijalne policije povuku iz opština na severu Kosova i da novi gradonačelnici izabrani 23. aprila na izborima koje su Srbi bojkotovali, ne ulaze u opštinske prostorije.

Takođe zahtevaju oslobađanje Srba uhapšenih tokom protesta u Zvečanu 29. maja, kada je zbog nasilnog ulaska albanskih gradonačelnika u zgrade opština na severu došlo do sukoba između tzv. kosovske policije i pripadnika Kfora sa građanima.

Tom prilikom povređeno više od 50 Srba i preko 20 pripadnika međunarodne mirovne misije. Od Srba uhapšenih posle sukoba u Zvečanu, dvojica su i dalje u pritvoru.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: