Svi takmičari reprezentacije Srbije osvojili su po medalju, a Nina Šušić je apsolutna pobednica 28. Juniorske balkanske matematičke olimpijade (JBMO).

Autor : Bilten.rs , Izvor :

FOTO TANJUG/DRUŠTVO MATEMATIČARA SRBIJE

Olimpijada je održana od 25. do 30. juna u Antaliji (Turska) uz učešće 135 takmičara iz 22 zemlje, 11 balkanskih i 11 gostujućih.

Na najprestižnijem takmičenju za naše osnovce, reprezentativci Srbije osvojili su jednu zlatnu, jednu srebrnu i četiri bronzane medalje. Nina Šušić iz OŠ “Vuk Karadžić” osvojila je zlatnu medalju. Petar Banović iz Matematičke gimnazije osvajač je srebrne medalje, dok je Lazaru Kolundžiji (Gimnazija “Svetozar Marković” u Nišu), Pavlu Damjanoviću (OŠ “Nada Popović”, Kruševac), Veljku Čalukoviću (OŠ “Kralj Aleksandar I”, Gornji Milanovac) i Jelisaveti Srdić, (Matematička gimnazija, Beograd), pripala bronzana medalja.

“Sa ponosom izdvajamo uspeh naše takmičarke Nine Šušić, koja je, pored zlatne medalje, osvojila prvo mesto, odnosno ostvarila najbolji plasman među svim učesnicima takmičenja”, saopštilo je Društvo matematičara Srbije.

Lider ekipe bio je dr Miloš Đorić, a zamenik lidera Srđan Stefanović, obojica sa Matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Autor trećeg (od četiri) zadatka na 28. Juniorskoj balkanskoj matematičkoj olimpijadi bio je Ognjen Tešić sa Matematičkog fakulteta. Odabir takmičara koji su predstavljali Srbiju, kao i pripreme za takmičenje, organizoval


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: