Podeli vest

Na Nacionalnom štandu Srbije predstavljene su brojne firme iz Srbije – “Jović servis i remont”, “Tehno-ekonomik”, “Piroćanac”, “Europlast Dinić”, “Rubin” i druge

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

mostar
FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEÐA VUCKOVIC

Nakon dve godine pauze, danas je u Mostaru otvoren 23. Međunarodni sajam privrede, na kojem se, na svom nacionalnom štandu, predstavlja i Srbija.

Na svečanoj ceremoniji otvaranja Sajma, obratili su se premijerka Srbije Ana Brnabić, predsedavajući Saveta ministara BiH Zoran Tegeltija, premijer Hrvatske Andrej Plenković, kao i ministar spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto.

Otvaranju Sajma prisustvovao je i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Dobrodošlicu su učesnicima i gostima poželeli direktorka Mostarskog sajma Dalfine Bošnjak, gradonačelnik Mostara Mario Kodrić i premijer Federacije BiH Fadil Novalić.

Na Nacionalnom štandu Srbije u Mostaru predstavljena je proizvodnja viljuškara “Jović servis i remont”, proizvodnja školskog nameštaja “Tehno-ekonomik”, proizvodnja veša “Piroćanac”, proizvodnja nameštaja “Europlast Dinić”, proizvodnja vina i bezalkoholnih pića “Rubin” iz Kruševca…

Mostarski sajam privrede po broju izlagača i posetilaca, jedna je od najvažnijih sajamskih izložbi u Bosni i Hercegovini.

Na prostoru od oko 30. 000 metara kvadratnih okuplja svake godine izlagače iz više od 20 zemalja regiona i EU.

Ove godine zemlja partner je Mađarska, a Srbija je to bila 2018. godine.

Tokom Sajma biće održana i podsajamska manifestacija – Sajam turizma Mostar, koja će predstaviti i promovisati turističke potencijale i povezati ponude turističkih agencija.


bilten logo

www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: