Podeli vest

Srbiji fale prosvetni radnici, a nedostatak nastavničkog kadra se mora rešavati na razne načine, od kojih je povećanje zarada samo jedan vid, a nekim nastavnicima će značiti i mogućnost doškolovavanja, izjavila je ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ ALEKSANDAR NIĆIFOROVIĆ

“Kod nas fale predavači za matematiku, informatiku, fiziku, nemački, engleski i srpski jezik. Jedna od mera je i da dajemo stipendije od 19.800 dinara mesečno, ali mi moramo pomoći i na druge načine, a ne samo finansijski”, rekla je ona za “Blic televiziju”, a prenosi današnji “Blic”.

Dodala je da su zaposleni u obrazovanju dobili 30 odsto veće plate i da je to, kako je rekla, već nešto što je pristojno, a da se ove godine mora raditi na daljem povećanju plata kako bi bili motivisani da rade svoj posao.

Ocenila je da to povećanje nije dovoljno da se mladi stimulišu za bavljenje ovim poslom i istakla da bi uz finansijske valjalo raditi i na edukativnim stimulacijama.

“Nekim nastavnicima će značiti da će moći svake godine da idu na doedukaciju, doškolovavanje, da će moći da imaju kontinuirane i profesionalne edukacije i da one ne budu o njihovom trošku, nego da im država to obezbedi”, rekla je ministarka.

Govoreći o rekonstrukciji Osnovne škole “Vladislav Ribnikar”, Đukić Dejanović je rekla da će rekonstrukcija dela škole početi kada đaci završe školsku godinu i da će domaćim stručnjacima pomagati i strani koji već imaju iskustva sa tragedijama sličnim onoj koja se u ovoj školi dogodila 3. maja prošle godine, kada je učenik te škole ubio devet učenika i čuvara.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: