Podeli vest

Srpska lista zahteva od međunarodnih predstavnika na KiM da ne dozvole sprovođenje odluke privremenih prištinskih institucija o eksproprijaciji zemljišta u Leposaviću, čime bi, kako kažu, bio ugrožen krhki mir na severu KiM.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

SRPSKA LISTA
Foto: Srpska lista logo

U saopštenju Srpska lista poručuje da srpski narod neće dozvoliti realizaciju aktivnosti koje imaju za cilj nastavak militarizacije severa, okupaciju srpskih opština i povećanje prisustva prištinskih specijalnih ili nekih drugih jedinica na severu KiM jer je njihovo prisustvo mesecima izvor problema, ujedno i nelegalno i protivno interesima građana na severu KiM.

Navodi se da i pored visokih tenzija Aljbin Kurti ne prestaje sa jednostranim potezima koje stvaraju dodatne tenzije i izvor su novih nestabilnosti na severu KiM.

“Priština se odlukom o otimanju imovine u opštini Leposavić direktno meša u unutrašnji život srpskih opština i nastoji da pravnim nasiljem izazove reakciju srpskog naroda koji je poučen ranijim iskustvom svestan da ova odluka ide na štetu našeg naroda”, navodi SL i dodaje da će svako dalje delovanje protiv interesa srpskog naroda bez reakcije međunarodnih predstavnika poslati poruku da oni podržavaju politiku progona srpskog naroda i izazivanja sukoba na šta, poručuju, “niko od nas neće pristati”.

Na jučerašnjoj sednici privremenih prištinskih institucija usvojena je odluka o proglašenju infrastrukturnih projekata od javnog interesa u selu Dren i u Lešku u opštini Leposavić.

Prema toj odluci, za realizaciju “Infrastrukturnih projekata od javnog interesa” potrebno je pokrenuti i sprovesti postupke eksproprijacije i procene imovine za sve upisane vlasnike.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ