Podeli vest

Srpska lista saopštila je danas da odluka prištinskih vlasti o konačnoj eksproprijaciji nepokretnosti vlasnika parcela u opštinama Leposavić i Zubin Potok nije eksproprijacija, već klasična otimačina srpske zemlje i deo sistematskog terorisanja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

SRPSKA LISTA
Foto: Srpska lista logo

U saopštenju Srpske liste se ističe da ta odluka otkriva jasnu nameru da se kroz institucionalno nasilje i represiju Kosovo i Metohija etnički očiste od Srba.

“Očekujemo da međunarodna zajednica jasno i nedvosmisleno osudi donošenje ove odluke tj. otimanje zemlje od srpskih domaćina i zahteva povraćaj u pređašnje stanje, te uklanjanje nelegalnih baza sa monoetničkim parapolicijskim jedinicama”, navodi se u saopštenju.

Srpska lista naglašava takođe da se ta antisrpska odluka i plan za progon Srba moraju zaustaviti i da u 21. veku, kada se pitanje privatne imovine štiti i posebno tretira, na Kosovu i Metohiji pravo slobodnog uživanja imovine za Srbe ne postoji.

“Simultanim antisrpskim odlukama Kurti svakoga dana čini život našem narodu težim i odgovornost je na međunarodnim predstavnicima da takvo delovanje osude i spreče ili će biti podjednako odgovorni jer svojim nečinjenjem biće saučesnici u Kurtijevim nedelima”, ističe Srpska lista.

Vlada privremenih prištinskih institucija usvojila je konačnu odluku o eksproprijaciji za, kako je navedeno, ”javni interes nepokretnosti vlasnika i nosilaca interesa koje su pogođene realizacijom infrastruktunih projekata od javnog interesa u opštinama Leposavić i Zubin Potok, u skladu sa pravosnažnim presudama sudova”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: