Podeli vest

Srpska lista saopštila je danas da je na zahtev ”nelegalnog, nelegitimnog i lažnog” gradonačelnika Severne Mitrovice grupa policajaca i opštinskih inspektora ušla u zgradu u kojoj se nalaze prostorije Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Pokrajinskog Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje kao i Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga u naselju Bošnjačka mahala u Kosovskoj Mitrovici, i tom, prilikom tražili da znaju ”na osnovu kog dokumenta” se te institucije nalaze u toj zgradi.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

SRPSKA LISTA
Foto: Srpska lista logo

U saopštenju Srpska lista poziva međunarodnu zajednicu i Evropsku uniju da se jasno oglasi i ”kaže da li je ovo akcija koja znači deeskalaciju, jer srpski narod smatra da je to dodatna eskalacija na terenu”.

”Po njihovom, ta zgrada je u vlasništvu opštine, tu su zaposlenima rekli da imaju naredbu da ‘oslobode’ taj i sve druge objekte koji su u vlasništvu opštine, kao i da će ponovo doći u ponedeljak. Ovo je očigledno početak daljeg maltretiranja građana jer se na spisku objekata koje kosovske institucije smatraju svojim nalaze i zgrade u kojima su smešteni bolnica, dom zdravlja, škole, fakulteti, univerzit”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je ”ova pretnja” deo plana proterivanja ”svega srpskog” sa KiM, kao i oduzimanja prava na rad građanaima, ali i onemogućavanja pružanja usluga građanima na KiM.

”O ovom, ali i o ostalim akcijama uperenim protiv srpskog naroda, obavešteni su glavni pregovarač Evropske unije Miroslav Lajčak i drugi međunarodni predstavnici, ali za sada nažalost nema reakcije. Međunarodna zajednica mora najhitnije da zaustavi akcije kojima se ugrožava mir na severu Kosova i Metohije i spreči Kurtija i njegove poslušnike da proteraju Srbe sa Kosova i Metohije”, navodi se.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: