Podeli vest

Srpska lista saopštila je danas, povodom bacanja eksplozivnih naprava na porodične kuće njenih predstavnika u Ranilugu, da očigledno javno izrečenja pratnja Aljbina Kurtija da će srpski “platiti i patiti” predstavlja poziv ekstremistima za konačni obračun sa srpskim narodom i Srpskom listom.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ KANCELARIJA ZA KIM

Ovi napadi su deo šireg plana progona srpskog naroda sa ovih prostora, navela je Srpska lista u saopštenju dodajući da Kurtijev režim sprovodi najstrašniji pritisak na srpski narod i članove Srpske liste na KiM.

Nakon što su prebijeni mladići u Gračanici, neosnovano uhapšena trojica Srba, rano jutros su na porodične kuće Srđana Ristića u Ranilugu direktora predškolske ustanove “Pčelica Maja”, Vladice Aritonovića zamenika gradonačelnika Raniluga i Zorana Ristića direktora Centra za socijalni rad iz Raniluga bačene eksplozivne naprave.

“Pukom srećom u ova tri esktremistička napada niko nije poginuo niti povređen iako je materijalna šteta ogromna. U trenutku ovih užasnih napada u kućama su bile čitave porodice, pa čak i deca”, saopštila je Srpska lista.

Oni ocenjuju da se “napadom na predstavnike naroda i ugledne srpske porodice šalje poruka svim Srbima da ne planiraju svoj život na ovim prostorima, odnosno da moraju da što pre napuste Kosovo i Metohiju jer su na meti oni i njihove porodice”.

“Imajući u vidu da režim Aljbina Kurtija koristi institucije za obračun sa Srbima mi zahtevamo da međunarodne vojne snage, Kfor ali i Euleks u skladu sa svojim mandatom stanu u zaštitu srpskog naroda koji ne može da izdrži ove pritiske režima u Prištini”, rekli su iz Srpske liste.

Petković: Napadi u Ranilugu su brutalno zastrašivanje,cilj etničko čišćenje

Direktor Kancelarije za Kim Petar Petković izjavio je danas da su tokom noći u Kosovskom Pomoravlju bačene tri bombe na kuće predstavnika i rukovodioca Srpske liste kako bi se oni zastrašili i naterali da napuste svoja ognjišta, a sve sa ciljem etničkog čišćenja Srba koje Kurti kontinuirano sprovodi.

Prvo je oko 2.30 bačena bomba u dvorište Srđana Ristića u Ranilugu, direktora Predškolske ustanove “Pčelica maja, pričinjena je velika materijalna šteta, ali su članovi porodica na svu sreću dobro.

U isto vreme bačena je bomba na porodičnu kuću i garažu Vladice Aritonovića u selu Glogovce, koji je zamenik gradonačelnika opštine Ranilug. I ovde je pričinjena velika materijalna šteta, a u napadu niko nije povređen.

Tokom noći eksplozivna naprava je bačena na kuću Zorana Ristića iz Raniluga, direktora Centra za socijalni rad, ali nije došlo do eksplozije.

Prema rečima Petkovića radi se o brutalnom zastrašivanju predstavnika Srpske liste koji dolaze svega nekoliko dana nakon pretnji Aljbina Kurtija da će Srbi i Srpska lista da “pate i plate”.

“Kurti je svoj naum počeo da ostvaruje prvo hapšenjem trojice Srba, a sada vidimo i da su na tri srpske kuće bačene bombe. Očekujemo da se ovi mučki napadi na predstavnike Srpske liste najozbiljnije shvate i istraže, jer šalju jasnu poruku i pretnju Srbima da napuste svoja vekovna ognjišta”, rekao je Petković.

Dodaje da će Kancelarija o tim sinhronizovanim i osmišljenim napadima obavestiti i međunarodne predstavnike jer ovakva dela s obeležjima terorizma ne smeju olako da se shvate.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: