Podeli vest

Srpsku novu godinu dočekali su sinoć mnogobrojni Beograđani i gosti na ispunjenom Trgu Republike, uz nastup Gorana Bregovića i Orkestra svadbi i sahrana, sa pevačima Mladenom Vojičićem Tifom i Alenom Islamovićem.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

BILTEN
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Bregovićevi muzičari su počeli sa “Čaje šukarije”, izvevši potom “Za Beograd”, “Predsedniče halo”, “Gas, gas”, “Ovo je Balkan” i druge pesme obojene trubačkim zvukom i ritmom, razmrdavši posetioce u prohladnoj večeri.

Tifa se pridružio koncert majstoru Bregoviću na velikoj pozornici za hitove Bijelog dugmeta “Radi radio”, “Za Esmu”, “Meni se ne spava”, a prisutni su se posebno pridružili u pevanju pesme “Lipe cvatu”. Pred hiljadama posetilaca nastup je nastavljen sa još jednim dugmetovim pevačem Alenom Islamovićem koji je otpevao “Doživjeti stotu”, “Napile se ulice” i “Ipak, poželim neko pismo”. Beograđani, od kojih su mnogi došli sa decom, horski su se pridružilii Islamoviću u “Bosancu”, “Na zadnjem sjedištu moga auta” i “Ai ti me iznevjeri” , dok je “Ne spavaj mala moja” rasplesala brojne u gomili.

U susret ponoći Bregović je sa svojim svircima otpevao “Mjesečinu”, “Jeremiju” i “O bela ćao”, da bi u finalu stigao “Kalašnjikov”. Nakon što je Bregović sa Beograđanima krenuo da odbrojava deset sekindi pred ponoć stigao je raskošni višeminutni vatromet. Koncert je nastavljen i posle ponoći sa Islamovićem i Vojičićen u “Ajdemo u planine”, “Đurđevdanom”, “Ima neka tajna veza” i dalje.

Posetioce je pre nastupa Bregovića zagrejao raapoloženi nastup trubača Elvisa Bajramovića, pobednik prošlogodišnjeg Sabora trubača u Guči, koji je izveo niz narodnih pesama i obrada svetskih pop hitova. Doček su organizovali Grad Beograd i produkcijska kuća Skaj mjuzik.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: