Podeli vest

Teška bitka za Donbas se nastavlja, izjavio je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski, prenosi Interfaks.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

zelenski
Foto: Shutterstock

„Bitka za Bahmut i Soledar, za Kreminu, za druge gradove i sela na istoku države se nastavlja. Iako je neprijatelj koncentrisao najveće snage u ovom pravcu, naši vojnici – Oružane snage Ukrajine, sve snage odbrane i bezbednosti – štite državu“, rekao je Zelenski sinoć u video obraćanju.

On je zahvalio „svakom vojniku, vodniku i starešini brigade i drugih jedinica vojske koji hrabro i nepokolebljivo izvršavaju postavljene zadatke“.

„Hvala borcima jedinice „Kraken“ na odlučnim akcijama za uništavanje neprijatelja u rejonu Soledara. Hvala vojnicima Međunarodne legije Glavne obaveštajne službe Ministarstva odbrane i jedinici „Šaman“, koji hrabro brane Bahmut“, poručio je Zelenski.

Prema njegovim rečima, u Rusiji se „već svađaju među sobom kome da pripišu neku vrstu taktičkog napredovanja“. „Ovo je jasan znak neuspeha za neprijatelja i još jedan podsticaj svima nama da izvršimo veći pritisak na okupatore i nanesemo velike gubitke neprijatelju“ istakao je Zelenski.

Ukrajinski predsednik je posebno pomenuo i zaposlene u Spoljnoj obaveštajnoj službi Ukrajine. „Oni koji rade obično su potpuno neprimećeni i o njima se malo priča. Ali oni zaista donose veoma teške odluke za Ukrajinu, za naše branioce“, rekao je Zelenski.

On se zahvalio celokupnom osoblju Službe bezbednosti Ukrajine, čiji su rezultati u borbi, kako je ocenio, posebno protiv kolaboracionista i sabotera, vidljivi.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: