Podeli vest

Kad je teško- Bog. To je ukratko ono kako bi mogli da se opišu viralni klipovi koji se ovih dana vrte na mrežama.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Crkva
Foto: Bilten

Dan uoči treće utakmice finalne serije ABA lige u kojoj su “crveno-beli” pobedili Partizan 91:78. na TikToku je postala viralna “molitva” za pobedu Partizana. Molitva “Oče naš” prilagođena je prilici, pa se završava rečima “Da osvojimo Evroligu zajedno sa Željkom Obradovićem”.

@teo_teodora_dora #partizan #euroleague #basketball #viral #fyp ♬ original sound – Теодора Васић

Ne mole se Srbi Bogu samo za utakmice. Tu je i molitva za automobile. Ona počinje rečima “U ime oca i sina, da ne strada turbina”

I oče naš pre utakmice najmlađih selekcija na mrežama je ovih dana izazvao brojne komentare.

Šta pravoslavna crkva misli o svim ovim molitvama, suvišno je pitanje. Sa druge srane za OpenAi čet bota pitanje o molitvi za dobru igru svog kluba bilo je uobičajeno pitanje, pa je čak predložio da se Bogu molimo ovom molitvom:

Svemogući Bože,

Hvala Ti za dar sporta i strasti koju nosi. Molim Te da blagosloviš naš sportski klub, [ime kluba], I sve one koji su deo naše sportske zajednice.

Molim Te za hrabrost, snagu i izdržljivost naših igrača. Neka naši sportisti budu vođeni moralnim vrednostima, Igrači koji ispoljavaju fer igru i poštuju protivnike.

Molim Te za mudrost i veštinu naših trenera i trening štaba. Neka imaju inspiraciju i sposobnost da usade prave strategije, I da motivišu naše igrače da daju svoj maksimum.

Gospode, molim Te za podršku i zajedništvo među našim navijačima. Neka budu glasna podrška našem klubu, ali i poštuju protivnički tim. Molim Te da stvoriš atmosferu sportskog duha i radosti.

Neka naš sportski klub bude mesto gde se gradi karakter, Gde se uči timski rad, poštovanje i upornost. Neka naše pobede budu slavlje humblenessa, A naši porazi prilika za učenje i rast.

Gospode, predajemo Ti naš klub i sve njegove aktivnosti. Molim Te za tvoje vođstvo i blagoslov, I za sve što činimo, neka bude u skladu s Tvojom voljom.

U ime Isusa Hrista, našeg Gospoda, Amin.

Ipak, i robot predlaže da se pre svih ovih molitvi posavetujemo sa sveštenicima.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

ALKARAZ prvi FINALISTA VIMBLDONA

Španski teniser Karlos Alkaraz plasirao se u finale Vimbldona, pošto je danas u polufinalu pobedio Rusa Danila Medvedeva 6:7 (1:7),…