Podeli vest

Ova odluka dolazi u periodu produbljivanja bilateralne saradnje između centralnih banaka dvaju zemalja i predstavlja koordinisanu reakciju na odluku Narodne banke Srbije da u svoju razmenu uključi i makedonski denar.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

dinari
Foto: Shutterstock

Savet Narodne banke Severne Makedonije doneo je odluku kojom srpski dinar dodaje na kursnu listu centralne severnomakedonske banke, a prema saopštenju Saveta ta odluka će početi da se primenjuje od kursne liste koja će se formirati 1. novembra.

“Uvrštavanjem srpskog dinara na listu valuta koje se mogu kupovati i prodavati na deviznom tržištu, otvaraju se mogućnosti za pojednostavljenje ekonomske saradnje i podsticaj privrednim subjektima da intenziviraju trgovinske i finansijske tokove između dve zemlje, s obzirom da je Srbija jedan od najvažnijih trgovinskih partnera naše zemlje”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da se mogu očekivati i povoljni efekti u podršci uslužnim delatnostima, s obzirom da je broj turista koji iz Srbije dolaze u Severnu Makedoniju značajan.

U saoppstenju se takođe navodi da ova odluka dolazi u periodu produbljivanja bilateralne saradnje između centralnih banaka dvaju zemalja i predstavlja koordinisanu reakciju na odluku Narodne banke Srbije da u svoju razmenu uključi i makedonski denar.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: