Podeli vest

Putnički avion Boing 737 kompanije China Eastern Airlines srušio se danas na jugu Kine, a mediji javljaju da nema preživelih

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

avion
Shutterstock,ilustracija

Kineska avio-kompanija China Eastern Airlines potvrdila je danas da je njen avion u kojem su bila 132 putnika i članova posade srušio na jugu Kine, dok mediji javljaju da nema naznaka da bi u nesreći moglo da bude preživelih.

Uprava za civilni aviosaobraćaj navela je u saopštenju da se avion srušio u blizini grada Vudžou.

U saopštenju se dodaje da je avion leteo iz grada Kunming u zapadnoj provinciji Junana za industrijski centar Guangdžou na istočnoj obali zemlje.

Mediji su preneli izjave zvaničnika spasilačkih službi da se avion pri padu raspao i izazvao požar u kojem su uništena stabla bambusa.

Dnevnik Ženmin Žimbao citirao je zvaničnika lokalne vatrogasne službe koji je rekao da među ostacima aviona nema znakova života.

Televizija CGTN javila je da je požar koji je izbio nakon pada aviona ugašen.

Prethodno su kineski mediji javili da je na mesto nesreće stiglio 117 vatrogasaca.

Kako prenosi Tas s, vatrogasci su do mesta pada aviona u udaljenom planinskom predelu došli peške, dok vatrogasna kola nisu mogla da se probiju.

Kineski predsednik Si Ðinping pozvao je da se ulože svi napori u spasilačku operaciju, da se na odgovarajući način sprovedu sve radnje nakon nesreće i da se istraže potencijalni rizici kako bi se osigurala bezbednost kompletnog aviosaobraćaja, prenosi Rojters.

Si je pozvao istražitelje da što pre utvrde uzrok pada aviona.

Putnički avion Boing 737 kompanije China Eastern Airlines u kojem su bila 132 putnika srušio se danas na jugu Kine, a uzrok pada aviona starog šest godina nije poznat.

Avion je poleteo u 13.11 po lokalnom vremenu iz Kunminga, a trebalo je da sleti u 15.05 u Guangžu.

Sa praćenja na portalu Flajt radar nestao je u 14.22 na visini od 982 metra pri brzini od 696 kilometara na sat.

Poslednja avionska nesreća sa smrtnim ishodom u Kini zabeležena 2010. godine kada su u padu aviona na prilikom sletanja na aerodrom u Jičunu zbog loše vidljivosti poginule 44 osobe od 96 koji su bili u letelici.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: