Podeli vest

U svakom parku u Beogradu trebalo bi da postoji poseban deo ograđen za kućne ljubimce, a rešićemo i pitanje azila!


Autor : Bilten.rs , Izvor : SNS

Foto: Printscreen YOUTUBE

“U svakom parku u Beogradu trebalo bi da postoji poseban deo ograđen za kućne ljubimce i mislim da bi to mnogo značilo svim građanima, jer ne verujem da postoji normalan čovek koji ne voli životinje. Ima onih ljudi koji ih manje vole ili ih se prosto boje. Zato ćemo pokušati da uvedemo “pet zonu” kao jedan od standarda u parkovima. Sa druge strane, potrudićemo se da rešimo pitanje pasa lutalica, da na ulicama nemamo više pse o kojima niko ne brine”, poručio je prvi na listi „Aleksandar Vučić-Zajedno možemo sve” Aleksandar Šapić.

Istakao je da bi trebalo podići standarde i u azilima i obezbediti dobre uslove u kojima psi mogu da nastave normalan život, kako bismo otklonili rizik da pas koji je napušten, promrzao ili bolestan, dođe u situaciju da ugrozi nekog na ulici.

“Moramo prvo da rešimo pitanje azila, da li pravljenjem novih ili proširivanjem kapaciteta postojećih. Takođe, insistiraćemo na primeni zakona po kome svaki pas mora da bude sterilisan, čipovan, kao i da samo zvanično registrovane odgajivačnice mogu da se bave odgajivanjem pasa”, zaključio je Šapić.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: