Podeli vest

Portparol EU Peter Stano izjavio je da Priština može da zatraži pravno mišljenje Venecijanske komisije u vezi sa nacrtom Zajednice srpskih opština (ZSO), ali da ne treba da kasni u ispunjavanju obaveza u vezi sa formiranjem ZSO.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

FOTO TANJUG/VIDEO

On je to rekao povodom izjave premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da bi specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak trebalo da podnese nacrt ZSO Venecijanskoj komisiji, a da će on posle toga taj nacrt predati Ustavnom sudu. Stano je za Gazetu ekspres rekao da uključivanje Venecijanske komisije nije predviđeno kao deo Briselskih sporazuma iz 2013. i 2015. godine o formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO).

Prema njegovim rečima zvanični Brisel i zemlje Kvinte jasno su stavili do znanja da očekuju da Priština pošalje nacrt EU Ustavnom savetu na ocenu i naglasio da EU očekuje od Kosova da brzo reaguje po ovom pitanju i da stavi tačku na dalja kašnjenja u ispunjavanju svoje obaveze.

“Očekujemo da će Kosovo brzo reagovati po ovom pitanju i zaustaviti dalje odlaganje izvršenja svoje obaveze”, rekao je Stano.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

uefa

UEFA: Kazna za HNS 28 000 Eura

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) kaznila je danas Fudbalski savez Hrvatske sa ukupno 28.000 evra zbog incidenata navijača na…