Podeli vest

Koordinatorka Sigurne kuće Vesna Stanojević izjavila je danas da broj od 27 ubijenih žena u Srbiji od Nove godine, govori o tome da je nasilje u Srbiji u porastu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto:Pixabay

“Od Nove Godine ubijeno je 27 žena, što je izuzetno veliki broj, a prošle godine je ubijeno 23. Nije to tako velika razlika, ali svejedno je ogroman broj žena koje su ubijene. Ne znamo ni kako će završiti žena koje je u bolnici, koja je juče ranjena. Drugo, mi jesmo došli pred kraj godine ali do kraja godine još uvek ima mesec i po dana”, istakla je ona za Tanjug.

Stanojevićeva je rekla da je jako teško zaustaviti nasilje nad ženama jer se ono dešava u svim zemljama sveta, a ne samo u Srbiji i dodala da se treba fokusirati na to da se broj nastradalih žena smanji.

“Na žalost, ja sam uvek govorila da je i jedna žena mnogo, ali kada imate 27, sa još neizvesnim brojevima do kraja godine, onda je to stvarno veliki problem i vrlo alarmantna situacija”, napomenula je ona.

Komentarišući to što Sigurne kuće ove godine beleže povećanje broja korisnica za 20 odsto, Stanojevićeva je rekla da nju lično taj podatak ne plaši zato što već postoji veliki broj žena koje su stalno u sigurnim kućama.

“Mi smo do sada imali 118 žena u Sigurnoj kući, sada trenutno imamo 27 dece. To su alarmantni brojevi, prema tome nasilja ima mnogo i nasilja ima više nego prošle godine. Ne bih govorila o alarmantnim podacima, već o svesti žena da potraže pomoć i da se na vreme sklone od nasilnika, jer da nisu došle u sigurne kuće, verovatno bi broj nastradalih žena bio veći”, izjavila je ona.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

SUTRA JE SPASOVDAN

Srpska pravoslavna crkva (SPC) i vernici sutra slave praznik Vaznesenja Gospodnjeg, Spasovdan, kojim se obeležava 40. dan nakon Vaskrsa kada…